Studiul REACT-1 arată că dozele booster și primele doze de vaccin antiCOVID la copii oferă o protecție importantă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Studiul Real-time Assessment of Community Transmission-1 (REACT-1) a urmărit transmiterea coronavirusului-2 al sindromului respirator acut sever (SARS-CoV-2) în întreaga Anglie începând din mai 2020. SARS-CoV-2 este cauza pandemiei actuale de boală coronavirus 2019 (COVID-19).

Primul raport de anchetă a arătat declinul primului val de SARS-CoV-2 în Anglia. Ancheta ulterioară a caracterizat al doilea și al treilea val din țară. Cel de-al treilea val a apărut din cauza răspândirii rapide a variantei Delta a SARS-CoV-2 din mai 2021. Cu toate acestea, vârful celui de-al doilea val a fost mult mai mare decât vârfurile celorlalte două valuri.

Informații de fond


În Anglia, împreună cu alte țări din Regatul Unit, programele de vaccinare COVID-19 au început în decembrie 2020, acordând prioritate grupurilor vulnerabile pentru vaccinare în primul rând. Ca urmare, populației adulte i s-au oferit două doze de vaccin COVID-19 pentru a contribui la protejarea acesteia împotriva infecției cu SARS-CoV-2 și pentru a contribui la scăderea mortalității. Cercetările au indicat faptul că aceste vaccinuri au redus în mod semnificativ bolile grave, precum și mortalitatea cauzată de infecția cu SARS-CoV-2.

Studiile au arătat că persoanele care au primit două doze de vaccinuri COVID-19 prezintă un risc mai scăzut de infecție Delta în comparație cu grupul nevaccinat. Cu toate acestea, au fost raportate unele infecții de pătrundere datorate acestei variante.

Un al treilea vaccin COVID-19, cunoscut sub numele de vaccin de rapel, a fost oferit recent, iar până în noiembrie 2021, peste 12 milioane de persoane din Marea Britanie au primit doze de rapel. Cercetările din Israel au constatat că vaccinurile de rapel împotriva SARS-CoV-2 au fost asociate cu o reducere cu 11,3% a infecțiilor confirmate și cu o reducere cu 19,5% a infecțiilor grave, în comparație cu două doze de vaccinuri COVID-19.

Un nou studiu


Un nou raport publicat pe serverul de preprinturi medRxiv* a prezentat concluziile rundei 15 a studiului REACT-1. Acest studiu a dezvăluit tendința de infectare cu COVID-19 de la mijlocul lunii octombrie până la începutul lunii noiembrie 2021 în Anglia. Un test de detectare a infectării autoadministrat și o reacție în lanț a polimerazei cu transcriptază inversă (RT-PCR) au confirmat infecția. Scopul acestui studiu a fost de a determina eficacitatea strategiei de vaccinare de rapel COVID-19 și de a determina eficacitatea vaccinării împotriva infecției la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Despre studiu


În timpul acestui studiu, varianta principală care a circulat a fost varianta Delta. Mai mult, au avut loc programe de vaccinare rapidă, adică vaccinarea tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani și peste, precum și implementarea unei strategii de rapel. Acest studiu a raportat că, în comparație cu rundele anterioare de colectare a datelor din septembrie 2021, prevalența infecției pozitive cu COVID-19 în Anglia a crescut semnificativ în rândul copiilor de vârstă școlară. Cu toate acestea, s-a constatat că rata de infectare a fost mai mică în rândul persoanelor în vârstă, adică a persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste. Acest studiu a confirmat, de asemenea, că varianta Delta și subliniajele sale au fost varianta circulantă dominantă în Anglia în timpul perioadei de studiu și a raportat, de asemenea, că AY.4.2. a fost mai puțin probabil să provoace infecții simptomatice. În prezent, răspândirea acestui subliniej este monitorizată îndeaproape.

Autorii au raportat că, pe fondul circulației variantei Delta și al relaxării tuturor restricțiilor COVID-19 în Anglia, rata de infectare a crescut brusc din septembrie până la jumătatea lunii octombrie 2021. Scăderea numărului de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor care frecventează școala poate fi legată de vacanța de jumătate de trimestru. Cercetătorii au mai raportat că prevalența testelor cu tampoane pozitive în rândul persoanelor care locuiesc în gospodării mai mari și a celor cu copii în gospodărie a fost mai mare decât în casele cu o singură persoană și în cele fără copii.

Oamenii de știință au indicat că măsurarea eficacității vaccinurilor COVID-19 pe baza datelor observaționale prezintă un risc ridicat de rezultate distorsionate. Oamenii de știință s-au confruntat cu mai multe provocări în timpul estimării eficacității vaccinului în perioada de studiu. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea adulților cu vârsta de peste 65 de ani au fost vaccinați în această rundă, iar foarte puțini au rămas nevaccinați, drept urmare oamenii de știință nu au putut compara în mod corespunzător cele două grupuri. De asemenea, posibilitatea declinului răspunsului imunitar după vaccinare ar fi putut duce la un risc crescut de infecții de pătrundere în rândul persoanelor care au primit două doze de vaccin COVID-19. Oamenii de știință au observat că grupurile nevaccinate și cele vaccinate au fost diferite în ceea ce privește mai mulți parametri importanți și, prin urmare, au fost comparate prost.

Oamenii de știință au reușit să estimeze în mod corespunzător eficiența vaccinului de rapel comparându-l cu două doze de vaccin primar. Aceștia au constatat că, în comparație cu vaccinarea primară, strategia de vaccinare de rapel a fost mult mai eficientă în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și a scăzut rata mortalității. Cu toate acestea, estimările furnizate în acest studiu sunt mai puțin solide decât un studiu similar realizat în Israel. Oamenii de știință au dezvăluit, de asemenea, beneficiile dozelor unice de vaccinuri administrate copiilor în vârstă de 12 ani și au arătat că vaccinarea a redus semnificativ rata de spitalizare și mortalitate.

Concluzie


Deși pozitivitatea a fost ridicată la începutul rundei 15, aceasta a scăzut odată cu tendința incertă mai târziu în octombrie. Strategia de vaccinare de rapel s-a dovedit a fi extrem de eficientă în protejarea indivizilor împotriva infecției severe cu SARS-CoV-2 și a mortalității în comparație cu regimul de vaccinare primară în două doze. Acest studiu a evidențiat, de asemenea, faptul că vaccinarea grupurilor de vârstă mai tinere, de vârstă școlară, de asemenea, un rol crucial în reducerea transmiterii virusului.

Sursa

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend