Sunt hormonii bioidentici mai siguri decât terapia hormonală tradițională pentru simptomele menopauzei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Nu, nu sunt. Potrivit Food and Drug Administration și mai multor grupuri de specialitate medicală, hormonii comercializați ca fiind “bioidentici” și “naturali” nu sunt mai siguri decât hormonii utilizați în terapia hormonală tradițională și nu există dovezi că sunt mai eficienți.

Termenul “bioidentic” înseamnă că hormonii din produs sunt identici din punct de vedere chimic cu cei produși de organism. De fapt, este posibil ca hormonii din medicamentele bioidentice să nu fie cu nimic diferiți de cei din terapia hormonală tradițională. Mai multe produse de terapie hormonală aprobate de FDA și prescrise de medici sau de alți furnizori de asistență medicală conțin hormoni bioidentici.

Termenul “natural” înseamnă că hormonii din produs provin din surse vegetale sau animale; nu sunt sintetizați în laborator. Cu toate acestea, multe dintre aceste produse trebuie totuși să fie prelucrate comercial pentru a deveni bioidentice. Terapiile hormonale tradiționale nu exclud neapărat hormonii naturali.

Cei care comercializează hormoni bioidentici compuși spun că produsele lor au anumite avantaje față de terapia hormonală tradițională:

Sunt produși în doze și forme care diferă de cele din produsele aprobate de FDA. Pentru multe combinații nestandardizate, trebuie să treceți printr-o farmacie de compoziție – una specializată în fabricarea de medicamente personalizate pentru nevoile dumneavoastră individuale. Cu toate acestea, produsele din farmaciile de compoziție nu au fost supuse acelorași standarde riguroase de asigurare a calității pe care trebuie să le îndeplinească preparatele hormonale standard disponibile în comerț.

Acestea sunt făcute la comandă, pe baza unui test al salivei pentru a vă evalua nevoile hormonale unice. Dar, din păcate, nivelurile de hormoni din salivă nu reflectă nivelurile din sânge și nici nu corespund simptomelor menopauzei.

Unele femei pot beneficia de doze și forme nestandardizate de hormoni din preparatele de hormoni bioidentici compuși, dar în prezent nu există niciun suport științific pentru un avantaj al acestor compuși față de preparatele obișnuite produse în comerț.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend