Sunt însărcinată și cu intoleranță la lactoză. Cum pot să mă asigur că primesc suficient calciu în timpul sarcinii?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pentru multe femei, capacitatea de a digera lactoza se îmbunătățește în timpul sarcinii, mai ales mai târziu în timpul sarcinii. Ca urmare, chiar dacă în mod normal sunteți intolerantă la lactoză, s-ar putea să puteți bea lapte și să mâncați alte produse lactate fără disconfort.

Calciul ajută la construirea oaselor și a dinților copilului dumneavoastră. Institutul de Medicină recomandă 1.000 de miligrame de calciu pe zi în timpul sarcinii. Adolescentele însărcinate au nevoie de 1.300 miligrame pe zi.

Dacă vă confruntați cu intoleranță la lactoză în timpul sarcinii sau nu vă place laptele sau alte produse lactate, luați în considerare aceste sfaturi:

Alegeți alte alimente bogate în calciu, cum ar fi migdalele, broccoli, năut, fasole, tofu, spanac și alimente și băuturi îmbogățite cu calciu. Dacă beți lapte de migdale, alegeți unul cu adaos de calciu.

Luați un supliment de calciu.

Multe persoane care au intoleranță la lactoză pot de obicei să bea porții mici de lapte, cum ar fi o jumătate de cană, la o masă și să aibă simptome minime sau deloc.

Încercați produsele fără lactoză sau cu conținut redus de lactoză, inclusiv laptele, brânza și iaurtul.

Iaurtul și produsele fermentate, cum ar fi brânzeturile, sunt adesea mai bine tolerate decât laptele obișnuit. Lactoza din iaurt este deja parțial digerată de bacteriile active din iaurt.

Vitamina D vă ajută organismul să absoarbă calciul, mai ales în a doua jumătate a sarcinii. Vitamina D este de obicei inclusă în vitamina prenatală, împreună cu calciul.

Dacă vă îngrijorează cantitatea de calciu pe care o consumați, discutați cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend