Sunt la menopauză și am adesea uscăciune vaginală. Ce pot face?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Uscăciunea vaginală poate fi o problemă pentru multe femei aflate la menopauză. Uscăciunea vaginală este un semn distinctiv al sindromului genito-urinar al menopauzei, cunoscut și sub numele de vaginită atrofică sau atrofie vaginală. În cazul acestei afecțiuni, țesuturile vaginale devin mai subțiri și se irită mai ușor – ca urmare a scăderii naturale a nivelului de estrogen din organism în timpul menopauzei.

Pentru a remedia uscăciunea vaginală și actul sexual dureros (dispareunia) asociate cu sindromul genito-urinar al menopauzei, medicul v-ar putea recomanda:

Creme hidratante vaginale, aplicate la câteva zile pentru a hidrata și menține țesuturile vaginale sănătoase.

Lubrifianți vaginali, aplicați în momentul activității sexuale pentru a atenua durerea din timpul actului sexual.

O cremă, o tabletă sau un inel vaginal cu doze mici de estrogen, pentru a revigora țesuturile vaginale. Chiar dacă folosiți pilule sau plasturi de terapie hormonală sistemică, medicul ar putea recomanda un tratament cu estrogen vaginal în doză mică, dacă uscăciunea vaginală și simptomele aferente persistă. Dacă ați avut cancer de sân, discutați cu medicul despre riscurile terapiei vaginale cu estrogeni.

Ospemifenul, un medicament modulator selectiv al receptorilor de estrogen (SERM) administrat pe cale orală, este utilizat pentru a trata actul sexual dureros asociat cu atrofia vaginală. Acest medicament nu este recomandat femeilor care au avut cancer de sân sau care prezintă un risc ridicat de cancer de sân.

Dehidroepiandrosteronul (DHEA), sub formă de supozitor vaginal nocturn, este un tratament care poate ușura actul sexual dureros la femeile aflate la menopauză.

Activitatea sexuală regulată sau stimularea vaginală – cu sau fără partener – ajută, de asemenea, la menținerea țesuturilor vaginale sănătoase la femeile după menopauză.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend