Suplimente de fosfatidilserină: Pot îmbunătăți memoria?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Fosfatidilserina este un supliment alimentar care a primit un oarecare interes ca potențial tratament pentru boala Alzheimer și alte probleme de memorie. Mai multe studii cu fosfatidilserină indică îmbunătățirea abilităților cognitive și a comportamentelor. Cu toate acestea, îmbunătățirile au durat doar câteva luni și au fost observate la persoanele cu cele mai puțin severe simptome.

Inițial, suplimentele de fosfatidilserină au fost derivate din celulele cerebrale ale vacilor. Dar, din cauza îngrijorărilor legate de boala vacii nebune, majoritatea producătorilor produc acum suplimentele din derivați de soia sau de varză. Studiile preliminare au arătat că suplimentele de fosfatidilserină pe bază de plante pot oferi, de asemenea, beneficii, dar sunt necesare mai multe cercetări. Cu toate acestea, niciun studiu modern nu a continuat să se concentreze asupra fosfatidilserinei, sugerând efectul său limitat.

Rețineți că Administrația pentru Alimente și Medicamente nu le cere producătorilor să furnizeze dovezi privind riscurile și beneficiile potențiale ale fosfatidilserinei – sau ale oricărui supliment. Consultați medicul înainte de a începe orice supliment alimentar.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend