Talasemia severă poate duce la complicații. Ia-o în serios!


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Complicațiile posibile ale talasemiei moderate sau severe includ:

  • Supraîncărcarea cu fier. Persoanele cu talasemie pot avea prea mult fier în organism, fie din cauza bolii, fie din cauza transfuziilor frecvente de sânge. Prea mult fier poate duce la afectarea inimii, a ficatului și a sistemului endocrin, care include glandele producătoare de hormoni care reglează procesele din tot corpul.
  • Infecție. Persoanele cu talasemie au un risc crescut de infecție. Acest lucru este valabil mai ales dacă vi s-a îndepărtat splina.


În cazurile de talasemie severă, pot apărea următoarele complicații:

  • Deformări osoase. Talasemia poate face ca măduva osoasă să se dilate, ceea ce face ca oasele să se lărgească. Acest lucru poate duce la o structură osoasă anormală, în special la nivelul feței și al craniului. Extinderea măduvei osoase face, de asemenea, ca oasele să fie subțiri și fragile, crescând șansele de a avea oase rupte.
  • Splina mărită. Splina vă ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să filtreze materialele nedorite, cum ar fi celulele sanguine vechi sau deteriorate. Talasemia este adesea însoțită de distrugerea unui număr mare de globule roșii. Acest lucru face ca splina să se mărească și să lucreze mai mult decât în mod normal.

O splină mărită poate agrava anemia și poate reduce durata de viață a globulelor roșii transfuzate. Dacă splina crește prea mult, medicul ar putea sugera o intervenție chirurgicală pentru a o îndepărta.

  • Ratele de creștere încetinite. Anemia poate atât să încetinească creșterea unui copil, cât și să întârzie pubertatea.
  • Probleme cardiace. Insuficiența cardiacă congestivă și ritmurile cardiace anormale pot fi asociate cu talasemia severă.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend