Terapii mai sigure și mai eficiente ar putea ajuta la combaterea epidemiei de obezitate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Noile tratamente pentru obezitate, cum ar fi modularea microbiomului intestinal și terapia genică, sunt subutilizate și ar putea ajuta la combaterea epidemiei de obezitate, potrivit unui nou manuscris publicat în revista Endocrine Society’s Journal, Endocrine Reviews.

Aproape jumătate dintre adulții și 20 la sută dintre copiii din Statele Unite suferă de obezitate, însă medicii prescriu prea puțin medicamente eficiente pentru pierderea în greutate și mulți pacienți nu primesc tratamentul de care au nevoie. Stigmatul greutății care există în mediile de asistență medicală îi face pe cei cu obezitate să ezite să caute îngrijire până când se dezvoltă comorbidități și ajung într-un stadiu periculos. Lipsa de acoperire a asigurărilor și problemele legate de costuri sunt un alt factor care creează bariere în calea tratamentului obezității.

Obezitatea este criza epidemică a timpului nostru. Boala duce la comorbidități grave, cum ar fi diabetul, boala ficatului gras și bolile cardiovasculare și scurtează semnificativ durata și calitatea vieții unei persoane. Până de curând nu înțelegeam cauzele genetice și hormonale ale obezității și modul în care obezitatea duce la aceste comorbidități. Am început recent să înțelegem cauzele obezității la om, ceea ce reprezintă o mare descoperire care a dus la conceperea unor terapii eficiente.”

Christos S. Mantzoros, M.D., Sc.D., de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, Mass.


În articol, cercetătorii cartografiază căile moleculare și hormonale care duc la obezitate și la comorbiditățile asociate bolii. Aceste date le oferă cercetătorilor informațiile de care au nevoie pentru a concepe, testa și implementa noi terapii împotriva obezității.

Cercetătorii subliniază necesitatea unor terapii mai sigure și mai eficiente împotriva obezității, inclusiv noi sisteme de administrare a medicamentelor, vaccinuri, modularea microbiomului intestinal și terapia genică. Medicamentele noi, inclusiv combinații de hormoni gastrointestinali și alte molecule, sunt în curs de testare și se așteaptă ca, odată ce vor fi disponibile, să ducă la procente semnificative de pierdere în greutate cu mai puține efecte secundare. Pe măsură ce înțelegerea noastră a obezității se îmbunătățește, vor fi dezvoltate medicamente mai eficiente cu mai puține efecte secundare.

Medicamentele aprobate recent, cum ar fi semaglutida, un hormon gastrointestinal modificat administrat o dată pe săptămână, pot duce la o pierdere în greutate de 15% atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Chirurgia bariatrică poate duce la o pierdere în greutate de până la 40%, dar este invazivă și este legată de complicații.

“Companiile de asigurări trebuie să fie atente la datele din studii și la progresele științifice pe care le facem și să înceapă să acopere medicamentele care sunt și vor fi aprobate în curând, având în vedere că, în prezent, doar o mică minoritate de pacienți cu obezitate au acoperire pentru medicamentele și îngrijirile medicale de care au nevoie”, a declarat Mantzoros. “Ar fi mult mai eficient din punct de vedere al costurilor să acoperim tratamentele din timp, în loc să așteptăm să apară comorbiditățile și complicațiile acestora.”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend