Tipuri de depresie


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Există câteva tipuri de tulburări depresive:

Depresie majoră unipolară
Tulburare depresivă persistentă, numită și distimie, când depresia durează cel puțin 2 ani
Tulburare de dereglare a dispoziției perturbatoare, atunci când copiii și adolescenții devin foarte obraznici, supărați și adesea au izbucniri intense, care sunt mai severe decât reacția tipică a unui copil
Tulburare disforică pre-menstruală, când o femeie are probleme grave de dispoziție înainte de menstruație, mai intensă decât sindromul premenstrual tipic (PMS)
Tulburare de dispoziție indusă de substanțe (SIMD), când simptomele apar în timp ce luați un drog sau beți alcool sau după ce vă opriți
Tulburare depresivă datorată unei alte afecțiuni medicale
Alte tulburări depresive, cum ar fi depresia minoră

Depresia dvs. poate avea alte caracteristici specifice, cum ar fi:

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


  • tulburare anxioasă. Îți faci griji foarte multe despre lucrurile care s-ar putea întâmpla sau despre pierderea controlului.
  • Caracteristici mixte. Aveți atât depresie, cât și manie – perioade de energie ridicată, cu dorință de a vorbi foarte mult și stimă de sine ridicată.
  • Caracteristici atipice. Vă puteți simți bine după evenimente fericite, dar vă simțiți și mai înfometați, trebuie să dormiți mult și sunteți sensibili la respingere.
  • Trăsături psihotice. Credeți lucruri care nu sunt adevărate sau vedeți și auziți lucruri care nu sunt acolo.
  • Catatonia – Nu-ți poți mișca corpul normal. S-ar putea să fii nemișcat și să nu răspunzi sau să ai mișcări incontrolabile.
  • Depresia peripartum. Simptomele dumneavoastră încep în timpul sarcinii sau după naștere.
  • Modelul sezonier. Simptomele se agravează odată cu modificările anotimpurilor, în special în lunile mai reci și mai întunecate.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend