Da, există mai multe tipuri de febră


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Febra este de mai multe tipuri şi fiecare poate indica o anumită patologie.

Semne și simptome ale febrei
Febra nu este o boală, ci un simptom sau semn al unei boli sau infecții în corpul tău. Cu toate acestea, febra este însoțită în mod obișnuit de alte simptome, inclusiv:

Transpiraţii sau frisoane
Este posibil să ai transpirații sau „frisoane” – senzație de frig în timp ce tremuri.

Durere de cap
O durere de cap însoțește adesea febra.

Dureri musculare
Febra poate provoca uneori dureri musculare. Dacă ai dureri ascuțite, sporadice sau o durere constantă, ar putea fi din cauză că ai febră.

Lipsa poftei de mâncare
Dacă ai febră, s-ar putea să îţi lipsească pofta de mâncare.

Eczemă
S-ar putea să dezvolţi o erupție cutanată dacă ai febră.

Nelinişte
Neliniștea apare atunci când te străduiești să te odihnești sau să te relaxezi.

Slăbiciune sau oboseală
O febră te poate face să simţi oboseală sau slăbiciune – o scădere a forței musculare.

Dacă febra devine prea mare sau este prelungită, s-ar putea să te simţi iritabil, confuz, delirant sau poţi suferi convulsii.

Tipuri de febră

Febra se măsoară de obicei pe baza duratei și a temperaturii ridicate. Medicii au clasificat cinci tipuri principale de febră, inclusiv:

Febra intermitentă
Această febră are un nivel de bază fluctuant între temperaturile normale și nivelurile de febră pe parcursul zilei. Cele mai frecvente cauze infecțioase ale febrei intermitente sunt infecțiile bacteriene, în principal infecțiile localizate pe canale. Spre exemplu, canalele urinare sau biliare sau colonul și, de asemenea, infecțiile cauzate de un material străin.

Febra remitentă
Acest tip de febră poate veni și pleacă, iar temperatura fluctuează, dar, deși scade, nu cade niciodată până la normal. Apare frecvent în tuberculoză şi endocardită infecţioasă.

Febra hectică
O febră intermitentă sau remitentă este considerată hactica dacă intervalul de temperatură se modifică pe tot parcursul zilei, cu o diferență de cel puțin 1,4 grade Celsius între temperaturile cele mai ridicate și cele mai scăzute.

Febra continuă
De asemenea, numită febră „susținută”, aceasta este o febră prelungită, cu o schimbare mică sau inexistentă a temperaturii pe parcursul unei zile.

Febra recidivantă
Acesta este un tip de febră intermitentă care crește din nou după zile sau săptămâni de temperaturi normale. Se întâlneşte frecvent în mușcăturile de animale și boli precum malaria.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend