Tipuri de tratamente ale depresiei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dacă aveți simptome ale afecțiunii, discutați cu medicul dumneavoastră. Vă poate evalua și oferi tratament sau vă poate îndruma către un profesionist în sănătate mintală. Tipul de tratament recomandat de medicul dumneavoastră va depinde de simptome și de cât de severe sunt acestea. Este posibil să aveți nevoie de unul sau mai multe dintre următoarele:

Medicamente

Medicamentele antidepresive (în combinație cu terapia psihologică / psihiatrică) sunt eficiente pentru majoritatea persoanelor cu depresie. Există multe tipuri de antidepresive. Este posibil să trebuiască să încercați mai multe tipuri înainte de a o găsi pe cea care funcționează cel mai bine pentru dvs. Este posibil să aveți nevoie de o combinație de două. Sau medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, un alt tip de medicament pentru a vă ajuta antidepresivul să funcționeze cel mai bine, cum ar fi un stabilizator de dispoziție, medicamente antipsihotice, anxiolitice sau medicamente stimulante.

Psihoterapie

Discuția cu un profesionist din domeniul sănătății mintale în mod regulat despre depresia dumneavoastră și alte probleme poate ajuta la tratarea simptomelor. Sunt disponibile diferite metode, inclusiv terapia cognitiv-comportamentală (TCC) și terapia de vorbire.

Spital sau tratament rezidențial

Dacă depresia dvs. este suficient de severă încât să aveți probleme să vă îngrijiți sau să vă dăuneze dvs. sau celorlalți, este posibil să aveți nevoie de tratament psihiatric într-un spital sau într-o unitate rezidențială.

Terapia electroconvulsivantă (ECT)

Această terapie de stimulare a creierului trece curenți electrici prin creier pentru a vă ajuta neurotransmițătorii să funcționeze mai bine. De obicei, nu ați utiliza această terapie decât dacă antidepresivele nu funcționează sau nu le puteți lua din alte motive de sănătate.

Stimulare magnetică transcraniană (TMS)

De obicei, medicul dumneavoastră vă sugerează acest lucru numai după ce antidepresivele nu au funcționat. Acest tratament folosește o bobină pentru a trimite impulsuri magnetice prin creier pentru a ajuta la stimularea celulelor nervoase care reglează starea de spirit.

Sursa[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend