Tot ce trebuie să ştii despre toxiinfecţia alimentară


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Intoxicația alimentară, denumită și toxiinfecție alimentară, este o boală cauzată de consumul de alimente contaminate. Organismele infecțioase, inclusiv bacteriile, virușii și paraziții sau toxinele acestora sunt cele mai frecvente cauze ale intoxicațiilor alimentare.

Organismele infecțioase sau toxinele acestora pot contamina alimentele în orice moment al procesării sau al producției. Contaminarea poate avea loc, de asemenea, la domiciliu, dacă alimentele sunt manipulate sau gătite incorect.

Simptomele intoxicației alimentare, care pot debuta la câteva ore de la consumul de alimente contaminate, includ adesea greață, vărsături sau diaree. Cel mai adesea, intoxicația alimentară este ușoară și se rezolvă fără tratament. Dar unele persoane trebuie să meargă la spital.

Simptomele

Simptomele intoxicației alimentare variază în funcție de sursa de contaminare. Majoritatea tipurilor de intoxicații alimentare provoacă unul sau mai multe dintre următoarele semne și simptome:

 • Greață
 • Vărsături
 • Diaree apoasă sau cu sânge
 • Dureri abdominale și crampe
 • Febră

Semnele și simptomele pot începe la câteva ore după ce ați consumat alimentele contaminate sau pot începe câteva zile sau chiar săptămâni mai târziu. Boala cauzată de otrăvirea alimentară durează, în general, de la câteva ore la câteva zile.

Când trebuie să consultați un medic?

Dacă prezentați oricare dintre următoarele semne sau simptome, solicitați asistență medicală:

 • Episoade frecvente de vărsături și incapacitatea de a menține lichidele pe gât
 • Vărsături sau scaune cu sânge
 • Diaree de mai mult de trei zile
 • Durere extremă sau crampe abdominale severe
 • O temperatură orală mai mare de 38 grade Celsius
 • Semne sau simptome de deshidratare – sete excesivă, uscăciune a gurii, urinare puțină sau deloc, slăbiciune severă, amețeli sau stări de amețeală
 • Simptome neurologice, cum ar fi vedere încețoșată, slăbiciune musculară și furnicături în brațe

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend