Transmisia verticală a COVID-19


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

 Până în prezent, au existat peste 113 milioane de cazuri confirmate în laborator și peste 2,5 milioane de decese au fost atribuite COVID-19. În timp ce COVID-19 rămâne o amenințare semnificativă pentru sănătatea publică, impactul său asupra sugarilor născuți de mame infectate rămâne neclar. Alte infecții virale, cum ar fi gripa, sunt bine documentate ca mărind riscul de boli severe la femeile gravide.

Cercetările actuale sugerează că riscul de boli severe nu este de obicei crescut la femeile gravide, cu un risc minim pentru mamă și copil în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, vârsta și afecțiunile preexistente pot crește riscul de complicații . Mai mult, deși COVID-19 la nou-născuți este rar, au existat cazuri de testare COVID-19 pozitivă în decurs de 24 de ore de la naștere (dintre care majoritatea au avut simptome ușoare sau nu au simptome).

Nu se știe dacă nou-născuții în aceste cazuri au contractat virusul înainte, în timpul sau după naștere. Acest lucru i-a determinat pe oamenii de știință să se întrebe dacă SARS-CoV-2 ar putea fi transmis pe verticală. Deși acest lucru nu a fost niciodată documentat în SARS-CoV și în sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), mult mai puține persoane au contractat aceste virusuri, astfel încât seturile de date nu ar fi fost suficient de mari pentru a le detecta.

O lucrare recentă, publicată în revista Nature Communications în octombrie 2020, a furnizat date care arată că bebelușii născuți din femei pozitive cu SARS-CoV-2 prezintă niveluri crescute de imunoglobulină G (IgG) și IgM specifice SARS-CoV-2. Aceste dovezi sugerează transferul virusului peste placentă și, prin urmare, sugerează transmiterea verticală. În plus, un studiu mai recent, publicat în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie în ianuarie anul acesta, a dezvăluit dovezi care sugerează că transmisia verticală este cel mai probabil atunci când mama este infectată în al treilea trimestru.

Din nou, sunt necesare dovezi suplimentare pentru a înțelege mai bine natura transmisiei verticale în COVID-19. Per ansamblu, prevenirea viitoare a transmiterii verticale a unei game de virusuri va depinde în mare măsură de cercetările care se desfășoară în viitor. Există o nevoie clară de a proteja copiii de transmisia verticală pentru a-și proteja sănătatea. Apariția COVID-19 poate ajuta la îndreptarea atenției către această nevoie, la fel cum a făcut virusul Zika.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend