Transmiterea perinatală a hepatitei B


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Infecția cu virusul hepatitei B (VHB) la o femeie însărcinată reprezintă un risc grav pentru copilul său la naștere. Fără imunoprofilaxie postexpunere, aproximativ 40% dintre copiii născuți de mame infectate cu VHB în Statele Unite vor dezvolta o infecție cronică cu VHB, dintre care aproximativ un sfert vor muri în cele din urmă din cauza unei boli hepatice cronice.

Transmiterea perinatală a VHB poate fi prevenită prin identificarea femeilor gravide infectate cu VHB (adică cu antigen de suprafață al hepatitei B [AgHBs] pozitiv) și prin furnizarea de imunoglobulină împotriva hepatitei B și de vaccin împotriva hepatitei B sugarilor acestora în termen de 12 ore de la naștere.

Prevenirea transmiterii perinatale a VHB face parte integrantă din strategia națională de eliminare a hepatitei B în Statele Unite. Orientările naționale solicită următoarele:

Depistarea universală a femeilor însărcinate pentru AgHBs în timpul fiecărei sarcini

  • Screeningul tuturor femeilor însărcinate cu AgHBs pozitiv pentru ADN VHB pentru a ghida utilizarea terapiei antivirale materne în timpul sarcinii. AASLD sugerează terapia antivirală maternă atunci când ADN VHB este >200.000 UI/mL
  • Managementul de caz al mamelor seropozitive la AgHBs și al sugarilor acestora
  • Furnizarea de imunoprofilaxie pentru copiii născuți din mame infectate, inclusiv vaccinul împotriva hepatitei B și imunoglobulina împotriva hepatitei B în termen de 12 ore de la naștere
  • Vaccinarea de rutină a tuturor nou-născuților cu seria de vaccinuri împotriva hepatitei B, cu prima doză administrată în termen de 24 de ore de la naștere

Sursa

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend