Tratamente împotriva alergiilor sezoniere


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tratamentele medicale, remediile casnice și modificările unor obiceiuri de viață pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiei la polen.

Tratamentele pentru alergiile la polen includ:

  • Medicamente antihistaminice fără prescripție medicală, cum ar fi cetirizina (Zyrtec) sau loratadina (Claritin). O persoană ar trebui să înceapă să ia aceste medicamente cu câteva săptămâni înainte de începerea sezonului de alergii.
  • Imunoterapie sub vorba tabletelor sau vaccinurilor,  pentru desensibilizarea organismului la polen.
  • Spray-uri nazale concepute pentru a ameliora mâncărimea și congestia. Acestea includ decongestionantele, care sunt doar o soluție pe termen scurt pentru inflamație.
  • Spray-urile cu corticosteroizi nazali sunt eficiente în reducerea inflamației și a simptomelor asociate acesteia în pasajele nazale. Majoritatea tratamentelor ajută doar la gestionarea simptomelor alergice, dar nu le pot vindeca. Imunoterapia poate fi utilă pentru gestionarea alergiilor pe termen lung, dar poate dura câțiva ani.

Remedii naturale

Există o varietate de remedii casnice și pași preventivi pe care o persoană îi poate face pentru a-și reduce simptomele alergice. Exemple de acestea includ:

  1. Menținerea ferestrelor închise când cantitatea de polen din aer este mare.
  2. Utilizarea filtrelor speciale HEPA din purificatoarele de aer ar putea ajuta la filtrarea polenului din aerul din casă.
  3. Schimbarea hainelor de fiecare dată după intrarea din exterior pentru a limita expunerea la polen.
  4. Baie sau un duș în fiecare noapte înainte de a merge la culcare pentru a scăpa pielea și părul de acumularea de polen. ( spălarea părului, care poate acumula cantități mari de polen peste zi)
  5. Spălarea lenjeriei de pat în apă fierbinte și detergent cel puțin o dată pe săptămână.

Sunt disponibile multe remedii casnice pentru alergii, dar cercetările nu au dovedit încă că sunt eficiente. Un exemplu de remediu la domiciliu este consumul de miere. Unii experți în alimente naturale susțin că mierea naturală poate contribui la reducerea alergiilor la polen în același mod în care o fac vaccinurile, deși părerile sunt controversate. Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie nu a găsit nicio cercetare care să confirme faptul că mierea naturală va ajuta la reducerea simptomelor alergice.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend