Tratamentul cu anticorpi previne inflamarea plămânilor și a sistemului nervos la maimuțele cu SARS-CoV-2, conform unui studiu


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Anticorpii monoclonali au protejat maimuțele rhesus macaque bătrâne și diabetice împotriva bolii cauzate de SARS-CoV-2 și au redus semnele de inflamație, inclusiv în lichidul cefalorahidian, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California, Davis. Lucrarea este publicată la 18 octombrie în revista Cell Reports.

Datele arată că anticorpii neutralizanți previn consecințele inflamatorii negative ale infecției cu SARS-CoV-2, au declarat autorii. Rezultatele ajută la explicarea modului în care anticorpii, fie că sunt induși de vaccinuri sau după infecție, fie că sunt administrați ca tratament, pot afecta evoluția bolii. De asemenea, ele sugerează că anticorpii ar putea fi administrați ca tratament preventiv persoanelor cu risc ridicat, cum ar fi rezidenții vârstnici în timpul unei epidemii într-un azil de bătrâni.

“COVID-19 este mai severă la persoanele în vârstă și la cele cu afecțiuni preexistente”, a declarat Smita Iyer, profesor asociat de patologie, microbiologie și imunologie la Școala de Medicină Veterinară și Centrul de Imunologie și Boli Infecțioase de la UC Davis și un cercetător principal la Centrul Național de Cercetare a Primatelor din California.

“Bătrânii și diabeticii tind să fie imunodeprimați, dar dacă puteți obține niveluri de anticorpi suficient de ridicate, puteți preveni o infecție severă”, a spus ea. Răspunsurile imune induse de vaccinuri sunt foarte eficiente în prevenirea bolilor grave și a decesului. Dar un răspuns imunitar inflamator copleșitor ar putea fi, de asemenea, responsabil pentru o mare parte din daunele provocate de infecțiile severe.

“Vrem să știm care sunt factorii imuni determinanți ai bolii”, a spus Iyer.

Iyer, studentul absolvent Jamin (J.W.) Roh, bursierul postdoctoral Anil Verma și colegii au studiat doi anticorpi monoclonali umani care vizează proteina spike a virusului SARS-CoV-2 la macacii rhesus diabetici și îmbătrâniți. La vârsta de 21-22 de ani, macacii erau echivalenți cu oamenii de 60 de ani. La fel ca mulți oameni îmbătrâniți, aceștia dezvoltaseră hipertensiune și diabet, dar erau în rest sănătoși. Animalele au fost perfuzate cu anticorpi cu trei zile înainte de a fi infectate cu SARS-CoV-2.

Prevenirea inflamației în sistemul nervos central


Infecțiile COVID la macacii rhesus au fost în general ușoare, în special la animalele tratate în prealabil cu anticorpi monoclonali. Animalele de control au avut mai multe semne de inflamație la nivelul plămânilor.

Cercetătorii au constatat infiltrarea de celule imune activate, sau celule T, în lichidul cefalorahidian al animalelor de control la o săptămână după infecție. Ei nu au găsit niciun ARN viral în lichidul cefalorahidian. Macacii tratați cu anticorpi nu au prezentat inflamație în lichidul cefalorahidian.

Aceste semne de inflamație în sistemul nervos central ar putea fi legate de simptomele neurologice ale bolii COVID-19 la om și, eventual, de “COVID lung”, în care pacienții prezintă o serie de simptome timp de luni de zile după infecție.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend