Tratamentul obstrucției intestinale


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Tratamentul pentru obstrucția intestinală depinde de cauza afecțiunii , dar în general necesită spitalizare.

Spitalizare pentru a vă stabiliza starea


Când ajungeți la spital, medicii vă stabilizează pentru a vă putea supune tratamentului. Acest proces poate include:

Plasarea unei linii intravenoase (IV) într-o venă a brațului, astfel încât să vi se poată administra lichide
Introducerea unui tub prin nas și în stomac (sondă nazogastrică)pentru a aspira aerul și lichidul și pentru a ușura umflătura abdominală
Plasarea unui tub subțire și flexibil (cateter) în vezica urinară pentru a vă scurge urina și a o colecta pentru analize


Tratarea invaginației


O clismă cu bariu sau cu aer este utilizată atât ca procedură de diagnosticare, cât și ca tratament pentru copiii cu invaginație. Dacă o clismă funcționează, de obicei nu este necesar un tratament suplimentar.

Tratamentul pentru obstrucția parțială


Dacă aveți o obstrucție în care o parte din alimente și lichide încă mai pot trece (obstrucție parțială), este posibil să nu aveți nevoie de tratament suplimentar după ce ați fost stabilizat. Medicul vă poate recomanda o dietă specială cu conținut scăzut de fibre, care este mai ușor de procesat de către intestinul parțial blocat. Dacă obstrucția nu se elimină de la sine, este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a elibera obstrucția.

Tratamentul pentru obstrucția completă


Dacă nimic nu mai poate trece prin intestin, veți avea nevoie, de obicei, de o intervenție chirurgicală pentru a elibera obstrucția. Procedura pe care o veți avea va depinde de ceea ce cauzează obstrucția și de partea intestinului care este afectată. Intervenția chirurgicală implică, de obicei, îndepărtarea obstrucției, precum și a oricărei secțiuni din intestinul care este deteriorat.

Alternativ, medicul poate recomanda tratarea obstrucției cu un stent metalic autoexpansibil. Tubul din plasă de sârmă este introdus în intestin prin intermediul unui endoscop trecut prin gură sau prin colon. Acesta forțează deschiderea intestinului pentru ca obstrucția să se poată elibera.

Stenturile sunt utilizate în general pentru a trata persoanele cu cancer de colon sau pentru a oferi o ușurare temporară la persoanele pentru care o intervenție chirurgicală de urgență este prea riscantă. Este posibil să mai aveți nevoie de o intervenție chirurgicală, odată ce starea este stabilă.

Tratamentul pentru pseudo-obstrucție


Dacă medicul stabilește că semnele și simptomele sunt cauzate de pseudo-obstrucție (ileus paralitic), acesta vă poate monitoriza starea timp de o zi sau două în spital și poate trata cauza, dacă aceasta este cunoscută. Ileusul paralitic se poate ameliora de la sine. Între timp, probabil că vi se va administra mâncare prin intermediul unui tub nazogastric sau al unei perfuzii pentru a preveni malnutriția.

Dacă ileusul paralitic nu se ameliorează de la sine, medicul vă poate prescrie medicamente care provoacă contracții musculare, care pot ajuta la deplasarea alimentelor și a lichidelor prin intestine. Dacă ileusul paralitic este cauzat de o boală sau de un medicament, medicul va trata boala de bază sau va opri medicația. Rareori, poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

În cazurile în care colonul este mărit, un tratament numit decompresie poate oferi ușurare. Decompresia se poate face cu ajutorul colonoscopiei, o procedură prin care un tub subțire este introdus în anus și ghidat în colon. Decompresia se poate face, de asemenea, prin intervenție chirurgicală.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend