Tratamentul sindromului Guillain-Barre


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tratament


Nu există un tratament pentru sindromul Guillain-Barre. Dar două tipuri de tratamente pot accelera recuperarea și reduce gravitatea bolii:

Schimbul de plasmă (plasmafereza). O parte din sângele dvs. (plasma) este îndepărtată și separată de celulele sanguine. Celulele sanguine sunt apoi reintroduse în corp, și vor produce mai multă plasmă pentru a compensa ceea ce a fost îndepărtat. Plasmafereza poate acționa prin eliminarea din plasmă a anumitor anticorpi care contribuie la atacul sistemului imunitar asupra nervilor periferici.
Terapia cu imunoglobulină. Imunoglobulina care conține anticorpi sănătoși de la donatori de sânge este administrată intravenos. Dozele mari de imunoglobulină pot bloca anticorpii dăunători care pot contribui la sindromul Guillain-Barre.
Aceste tratamente sunt la fel de eficiente. Amestecarea lor sau administrarea unuia după celălalt nu este mai eficientă decât utilizarea uneia dintre metode în mod individual.

De asemenea, este posibil să vi se administreze medicamente pentru:

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


  • Ameliorarea durerii, care poate fi severă
  • Prevenirea formării de cheaguri de sânge, care se pot dezvolta în timp ce sunteți imobilizat
  • Persoanele cu sindrom Guillain-Barre au nevoie de ajutor fizic și terapie înainte și în timpul recuperării. Îngrijirea dumneavoastră poate include:

-Mișcarea brațelor și picioarelor de către îngrijitori înainte de recuperare, pentru a vă ajuta să vă mențineți mușchii flexibili și puternici
-Terapie fizică în timpul recuperării pentru a vă ajuta să faceți față oboselii și să vă recăpătați puterea și mișcarea corectă
-Antrenament cu dispozitive de adaptare, cum ar fi un scaun cu rotile sau orteze, pentru a vă oferi mobilitate și abilități de autoîngrijire
-Recuperare

Deși la unele persoane poate dura luni și chiar ani pentru a se recupera, majoritatea persoanelor cu sindromul Guillain-Barre experimentează acest calendar general:

După apariția primelor semne și simptome, afecțiunea tinde să se agraveze progresiv timp de aproximativ două săptămâni
Simptomele ating un platou în decurs de patru săptămâni
Începe recuperarea, care durează de obicei între șase și 12 luni, deși pentru unele persoane poate dura până la trei ani.

În rândul adulților care se recuperează în urma sindromului Guillain-Barre:

Aproximativ 80% pot merge independent la șase luni după diagnosticare
Aproximativ 60% își recuperează complet forța motorie la un an după diagnosticare
Aproximativ 5% până la 10% au o recuperare foarte întârziată și incompletă
Copiii, care dezvoltă rar sindromul Guillain-Barre, se recuperează în general mai complet decât adulții.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend