Tratarea înghețării mersului în boală Parkinson


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În timpul unui episod de înghețare, un pacient simte că picioarele îi sunt lipite de pământ timp de câteva secunde sau mai mult în timp ce încearcă să facă un pas. ‘Poți să mergi sau să încerci să te ridici de pe un scaun și corpul tău nu mai răspunde la comenzile tale’, a declarat Francesco Cecchini, cofondator și director executiv al Gondola Medical Technologies din Elveția. ‘Pacienții pot cădea foarte des în urma unui episod de îngheț’.

În plus, atunci când sunt și alte persoane în preajmă, incapacitatea de a se mișca este mai probabil să apară și poate fi mai intensă. În cazul lui Sanvito, faptul că colegii se holbează la el în timpul unei ședințe ar duce la un episod mai extrem.

Mai mult de jumătate dintre persoanele cu boala Parkinson în stadiu avansat se confruntă cu înghețarea mersului, dar tratamentele existente nu funcționează pentru toată lumea și au limitări. Medicamentele l-au ajutat pe Sanvito, de exemplu, dar efectul dispărea, astfel încât acesta trebuia să își planifice agenda de lucru în funcție de programul de administrare a pastilelor.

În unele cazuri, fizioterapia poate, de asemenea, să amelioreze simptomul, mai ales dacă este combinată cu indicații precum a păși mai întâi în lateral sau a sincroniza pașii cu un ritm. Iar stimularea cerebrală profundă (DBS) – o procedură prin care doi electrozi sunt implantați în creier și stimulați cu impulsuri electrice – poate oferi ameliorare, dar necesită o intervenție chirurgicală majoră și poate provoca disconfort.

Prin urmare, sunt necesare tratamente mai bune pentru înghețarea mersului. Dr. AmirAli Farokhniaee, cercetător post-doctoral în laboratorul de sisteme neuromusculare de la University College Dublin din Irlanda, și colegii săi se concentrează pe îmbunătățirea DBS în cadrul proiectului DBS Model condus de profesoara Madeleine Lowery. ‘Poate funcționa pentru rigiditatea mersului, dar cred că încă o putem îmbunătăți, deoarece există un procent de persoane care nu beneficiază de toate beneficiile terapeutice’, a declarat Dr. Farokhniaee.

Echipa dorește, de asemenea, să facă terapia mai puțin invazivă. Inițial, acest lucru ar putea fi realizat prin utilizarea unor electrozi mai scurți, care să nu pătrundă atât de adânc în creier. De asemenea, ar dori să vadă dacă adăugarea de pauze între impulsuri în loc de o stimulare constantă ar putea fi mai confortabilă pentru pacienți, având în același timp același efect.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend