Trezitul cu o oră mai devreme decât de obicei poate reduce riscul de depresie


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Zicala spune că dacă te culci devreme, te trezești devreme și asta te face sănătos, bogat și înțelept. Cercetări recente susțin prima parte, sugerând că persoanele care se trezesc în mod regulat cu o oră mai devreme decât de obicei, fără a dormi mai puțin, ar putea fi capabile să își reducă riscul de depresie majoră. Rezultatele au fost publicate online la 26 mai 2021, în JAMA Psychiatry.

Cercetătorii au analizat datele de la aproape 840.000 de persoane cu ascendență europeană pentru a căuta variante comune care influențează cronotipul unei persoane, sau preferința pentru ora de somn. De aici, ei au reușit să îi identifice pe cei care se trezeau devreme și pe cei care se trezeau mai târziu. Apoi, cercetătorii i-au identificat pe cei care fuseseră diagnosticați cu o tulburare depresivă majoră.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Când au examinat toate aceste informații, cercetătorii au descoperit că persoanele care erau predispuse genetic să se trezească cu o oră mai devreme dimineața, în comparație cu cele care se trezesc mai târziu, aveau un risc de depresie cu 23% mai mic.

Aceste rezultate sunt în concordanță cu un alt studiu de mici dimensiuni care arată o îmbunătățire a scorurilor de depresie la persoanele care au schimbat efectiv ora de culcare și de trezire cu o oră mai devreme decât rutina lor obișnuită.

Acești cercetători au recunoscut că este nevoie de un studiu clinic mai mare pentru a determina dacă această intervenție este cu adevărat semnificativă.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend