Tulburarea bipolară la copii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tulburarea bipolară începe de obicei să se manifeste la sfârșitul adolescenței. Tulburarea bipolară în adolescență este gravă; este adesea mai severă decât la adulți. Adolescenții cu tulburare bipolară prezintă un risc ridicat de sinucidere.

Din nefericire, tulburarea bipolară la adolescenți este adesea nediagnosticată și netratată. În parte, acest lucru se datorează faptului că, deși simptomele pot începe în adolescență, adesea nu îndeplinesc toate criteriile de diagnostic pentru tulburarea bipolară. Unii experți consideră că tulburarea bipolară poate fi, de asemenea, supradiagnosticată la copii sau adolescenți mai tineri, mai ales atunci când simptomele implică doar schimbări de dispoziție sau comportamente perturbatoare, mai degrabă decât modificări ale energiei sau ale tiparelor de somn. În parte din acest motiv, diagnosticul de “tulburare de dereglare a dispoziției disruptive” a intrat în uz pentru a descrie adolescenții care au în principal iritabilitate persistentă și crize de furie sau schimbări de dispoziție severe.

Simptomele tulburării bipolare la adolescenți pot fi neobișnuite – nu o simplă “depresie maniacă”. ADHD, tulburările de anxietate și abuzul de substanțe sunt adesea prezente și ele, ceea ce confundă imaginea.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Unele simptome care sugerează că un adolescent ar putea suferi de tulburare bipolară sunt:

  • Perioade necaracteristice de furie și agresivitate
  • Grandiositate și încredere excesivă în sine
  • Lacrimă ușoară, tristețe frecventă
  • Nevoia de puțin somn pentru a se simți odihnit
  • Comportament impulsiv necaracteristic
  • Stare de spirit
  • Confuzie și neatenție


Alte simptome potențiale care pot indica prezența unei tulburări psihiatrice care necesită evaluare pot include mâncatul în exces, îngrijorarea excesivă și anxietatea. Alte diagnostice posibile, pe lângă tulburarea bipolară, care ar trebui luate în considerare în contextul unor astfel de simptome includ depresia unipolară (majoră), tulburările de anxietate, tulburările legate de consumul de substanțe, tulburările de adaptare, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție și tulburările de personalitate, cum ar fi tulburarea de personalitate borderline.

Este important de reținut că, uneori, unele dintre aceste simptome pot apărea la mulți adolescenți și adulți sănătoși.

Momentul de îngrijorare este atunci când acestea formează un tipar în timp, interferând cu viața de zi cu zi. Copiii cu simptome care sugerează o tulburare bipolară ar trebui să fie consultați și evaluați de un psihiatru sau psiholog cu expertiză în tulburarea de dispoziție.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend