Tulburarea legată de consumul excesiv de alcool


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tulburarea legată de consumul de alcool (care include alcoolismul) implică probleme de control al consumului de alcool, preocuparea pentru alcool, continuarea consumului de alcool chiar și atunci când acesta cauzează probleme, necesitatea de a bea mai mult pentru a obține același efect sau simptome de sevraj atunci când reduceți sau încetați rapid consumul de alcool.

Consumul nesănătos de alcool include orice consum de alcool care vă pune în pericol sănătatea sau siguranța sau care cauzează alte probleme legate de alcool. Include, de asemenea, consumul excesiv de alcool – un model de consum în care un bărbat consumă cinci sau mai multe băuturi în decurs de două ore sau o femeie consumă cel puțin patru băuturi în decurs de două ore. Binge drinking provoacă riscuri semnificative pentru sănătate și siguranță.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Dacă obiceiul dumneavoastră de a bea are ca rezultat suferință semnificativă repetată și probleme de funcționare în viața de zi cu zi, probabil că aveți o tulburare de consum de alcool. Aceasta poate varia de la ușoară la severă. Cu toate acestea, chiar și o tulburare ușoară poate escalada și poate duce la probleme grave, astfel încât tratamentul precoce este important.

Tulburarea de consum de alcool poate fi ușoară, moderată sau severă, în funcție de numărul de simptome pe care le aveți. Semnele și simptomele pot include:

  • Faptul că nu sunteți în măsură să limitați cantitatea de alcool pe care o consumați
  • Dorința de a reduce cantitatea de alcool pe care o beți sau încercările nereușite de a face acest lucru
  • Petrecerea unui timp îndelungat pentru a bea, a obține alcool sau a vă recupera după consumul de alcool
  • Simțirea unei pofte puternice sau a unui impuls puternic de a bea alcool
  • Nu reușiți să vă îndepliniți obligațiile majore la locul de muncă, la școală sau acasă din cauza consumului repetat de alcool
  • Continuarea consumului de alcool chiar dacă știți că vă provoacă probleme fizice, sociale sau interpersonale
  • Renunțarea sau reducerea activităților sociale și profesionale și a hobby-urilor
  • Consumul de alcool în situații în care nu este sigur, cum ar fi atunci când conduceți sau înotați
  • Dezvoltarea unei toleranțe la alcool, astfel încât aveți nevoie de mai mult alcool pentru a simți efectul acestuia sau aveți un efect redus de la aceeași cantitate.
  • Simțiți simptome de sevraj – cum ar fi greața, transpirația și tremuratul – atunci când nu beți sau beți pentru a evita aceste simptome.


Tulburarea de consum de alcool poate include perioade de intoxicație cu alcool și simptome de sevraj.

Intoxicația cu alcool rezultă pe măsură ce cantitatea de alcool din sânge crește. Cu cât concentrația de alcool din sânge este mai mare, cu atât mai mult vă aflați în stare de ebrietate. Intoxicația cu alcool cauzează probleme de comportament și modificări mentale. Acestea pot include un comportament inadecvat, stări de spirit instabile, tulburări de judecată, dificultăți de vorbire, tulburări de atenție sau de memorie și coordonare slabă. De asemenea, puteți avea perioade numite “blackout”, în care nu vă amintiți evenimentele. Nivelurile foarte ridicate de alcool în sânge pot duce la comă sau chiar la moarte.
Sevrajul alcoolic poate apărea atunci când consumul de alcool a fost intens și prelungit și apoi este oprit sau redus foarte mult. Aceasta poate apărea în decurs de câteva ore până la patru sau cinci zile mai târziu. Semnele și simptomele includ transpirație, bătăi rapide ale inimii, tremurături ale mâinilor, probleme de somn, greață și vărsături, halucinații, neliniște și agitație, anxietate și, ocazional, convulsii. Simptomele pot fi suficient de severe pentru a vă afecta capacitatea de a funcționa la locul de muncă sau în situații sociale.

Ce se consideră 1 băutură?
Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism definește o băutură standard ca fiind oricare dintre acestea:

350 ml de bere obișnuită (aproximativ 5 procente de alcool) = o doză mică de bere
250 ml de lichior de malț (aproximativ 7 la sută alcool)
140 ml de vin nefortificat (aproximativ 12 la sută alcool) = un pahar de vin
40 de lichior tare de 80 de grade (aproximativ 40 la sută alcool) = un shot de tărie

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend