Când somnul nu e bun


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tulburările de somn reprezintă probleme care duc la modificări ale modului în care dormi.

O tulburare de somn îţi poate afecta sănătatea, siguranța și calitatea vieții. Privarea de somn poate afecta capacitatea de a conduce în siguranță și poate crește riscul de alte probleme de sănătate.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Unele dintre semnele și simptomele tulburărilor de somn includ somnolență excesivă în timpul zilei, respirație neregulată sau mișcare în timpul somnului. Alte semne și simptome includ un ciclu neregulat de somn și dificultăți la adormire.

Există multe tipuri diferite de tulburări ale somnului. Sunt adesea grupate în categorii care explică de ce se întâmplă sau cum te afectează. Tulburările de somn pot fi, de asemenea, grupate în funcție de comportamente, probleme cu ciclurile naturale de somn-veghe, probleme de respirație, dificultăți de somn sau cât de somnoros te simți în timpul zilei.

Unele tipuri comune de tulburări ale somnului includ:

Insomnia, în care ai dificultăți în a adormi sau a rămâne adormit pe tot parcursul nopții. Citeşte mai multe aici.
Apneea în somn, în care respiraţia ta nu este normală în timpul somnului. Există mai multe tipuri de apnee în somn. Citeşte aici.
Sindromul picioarelor neliniștite. Numit și boala Willis-Ekbom, provoacă o senzație incomodă și dorința de a mișca picioarele în timp ce încerci să adormi. Află mai multe aici.
Narcolepsia, o afecțiune caracterizată prin somnolență extremă și adormirea bruscă în timpul zilei. Mai multe despre ea, aici.

Există multe modalități de a ajuta la diagnosticarea tulburărilor de somn. De obicei, medicii pot trata în mod eficient majoritatea tulburărilor de somn după ce sunt diagnosticate corect.

Dar ca să adormi bine, îţi trebuie o carte bună, pe care o poţi lua de aici.

 

Sprijinul tău = LOVE

Îți mulțumesc că citești articolele și le distribui pentru a fi parte din această misiune măreață - facem împreună educație pentru sănătate. În continuare îți arăt cum te poți implica mai mult:
1. Nu uita să te abonezi la newsletterul gratuit. Sunt deja aproape 200.000 de membri care primesc sfaturi, articole, recomandări, noutăți. Găsești caseta de abonare un pic mai jos.
2. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Vasi Rădulescu. Mă găsești și pe profilul personal, Instagram, TikTok, YouTube.
3. Dacă vrei să susții munca mea, poți lua unul dintre pachetele de cărți de mai jos. Cele pentru copii au ilustrații și povești frumoase, iar cele pentru oamenii mari gravitează în jurul sănătății. Orice pachet beneficiază de transport gratuit și reducere foarte mare, pentru a fi accesibil oricărui cititor. Prețul final este de doar 100 de lei la fiecare pachet.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend