Un cercetător explorează interacțiunea genetică dintre trăsăturile de personalitate și COVID


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Am găsit un studiu foarte fain pe news-medical.net, realizat la Universitatea din München, Germania, oamenii de știință și-au propus să afle efectele genetice pe care le are coronavirusul 2019 (COVID-19) asupra indivizilor.

Deoarece pandemia globală COVID-19 ne-a afectat și schimbat viața în multe aspecte, a fost important să se determine relația dintre genetica gazdei COVID-19 și atât trăsăturile de personalitate, cât și tulburările psihiatrice. În plus, studiile anterioare au indicat că persoanele cu tulburări psihice sunt mai susceptibile de a se infecta cu SARS-CoV-2, virusul responsabil de COVID-19, ceea ce face ca această cercetare să fie și mai importantă.

Despre studiu


Scopul studiului actual a fost de a examina bazele genetice suprapuse între tulburările psihiatrice majore, trăsăturile de personalitate și susceptibilitatea la COVID-19.

Analiza de dezechilibru al legăturilor a fost utilizată pentru a explora corelațiile genetice ale susceptibilității la COVID-19 cu tulburările psihiatrice și trăsăturile de personalitate, pe baza datelor din cele mai cuprinzătoare studii de asociere la nivel de genom respective posibile. Acest lucru a fost realizat în două studii de cohorte diferite, inclusiv studiile PsyCourse și HeiDE.

Studiul PsyCourse a fost alcătuit din persoane cu tulburări psihiatrice majore, în timp ce grupul de control a inclus persoane fără tulburări psihiatrice majore. Acesta a fost livrat în toată Germania și Austria și a fost urmărit longitudinal.

Rezultatele studiului

Cercetătorii nu au observat nicio asociere genetică semnificativă a susceptibilității COVID-19 cu tulburările psihiatrice. Deși, pentru trăsăturile de personalitate, a existat o corelație genetică semnificativă pentru susceptibilitatea COVID-19 cu extraversiunea.

Cu toate acestea, pentru a confirma aceste constatări pentru extraversiune într-un cadru de studiu diferit, analiza extraversiunii a fost reiterată în cadrul studiului HeiDE mai cuprinzător. Acest lucru se datorează faptului că studiul HeiDE a fost creat special pentru a estima legătura dintre trăsăturile de personalitate și tulburările somatice. Cu toate acestea, în acest studiu, echipa nu a recunoscut, de asemenea, nicio asociere semnificativă a PRS pentru susceptibilitatea COVID-19 și extraversiunea.

Luate împreună, nu s-a constatat că o suprapunere genetică directă contribuie la riscul sporit, dar inexplicabil, de COVID-19 observat la persoanele cu un diagnostic psihiatric înainte de infecția cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, un risc genetic comun ar putea fi în continuare cauzat de fenotipuri intermediare. Aceste fenotipuri pot include factori cum ar fi statutul socioeconomic inferior sau nivelul de educație îndeplinit la cei cu tulburări psihotice severe.

De asemenea, s-a remarcat faptul că ar trebui să se pună un accent și mai mare pe intervențiile psihosociale, cum ar fi asigurarea unui plan de tratament bun pentru persoanele cu tulburări psihiatrice severe. În plus, ar trebui să existe măsuri specifice de prevenire și psihoeducație pentru persoanele cu determinanți de personalitate.

Concluzie


Actualul identificat nu a identificat nicio legătură notabilă între factorii de risc genetic pentru tulburările psihiatrice severe și riscul genetic pentru susceptibilitatea COVID-19. Cu toate acestea, dintre toate trăsăturile de personalitate, extraversiunea a prezentat dovezi pentru o asociere genetică pozitivă cu susceptibilitatea COVID-19.

În general, aceste constatări evidențiază o contribuție complexă a componentelor genetice și non-genetice în interacțiunea dintre susceptibilitatea COVID-19 și trăsăturile de personalitate sau tulburările mentale.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend