Un nou proiect investighează terapia cu celule stem ca potențial tratament pentru glaucom


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Oregon Health & Science University face parte dintr-un proiect național de cercetare care investighează terapia cu celule stem ca potențial tratament pentru glaucom, a doua cauză de orbire din lume.

Cu sprijinul National Institutes of Health, proiectul studiază celulele stem umane care se transformă în celule ganglionare retiniene, neuroni implicați în vedere care sunt afectați de glaucom. Echipa de cercetare va transplanta celulele într-un model animal de glaucom.

Printre barierele care stau în calea funcționării acestui potențial tratament se numără reușita transplantului de celule, precum și capacitatea celulelor transplantate de a evita respingerea de către sistemul imunitar și de a forma conexiuni atât în ochi, cât și în creier. Echipa de cercetători va explora în special modalități de a face ca neuronii derivați din celule stem să supraviețuiască și să se integreze mai bine în ochi.

Aproximativ 3 milioane de locuitori din SUA suferă de glaucom, care poate provoca pierderea vederii și orbirea prin deteriorarea nervului optic din spatele ochiului. Nu există un tratament pentru glaucom, iar pierderea vederii pe care o provoacă nu poate fi restabilită. În momentul de față, progresia glaucomului poate fi încetinită doar prin tratamente timpurii care implică picături medicamentoase pentru ochi, lasere sau intervenții chirurgicale. Cercetătorii speră că terapia cu celule stem poate stabiliza sau inversa glaucomul.

Ca parte a studiului, cercetătorul Benjamin Sivyer, doctor în științe oculare de la OHSU Casey Eye Institute, va evalua dacă celulele transplantate în laborator răspund la lumină, dacă sunt transplantate cu succes și dacă formează conexiunile ochi-retină necesare pentru vedere.

Din echipa de cercetare mai fac parte Jason Meyer, Ph.D., de la Indiana University, Brad Fortune, O.D., Ph.D., de la Legacy Research Institute, Yvonne Ou, M.D., de la University of Californian San Francisco și Gareth Howell, Ph.D., de la The Jackson Laboratory.

National Eye Institute, care face parte din National Institutes of Health, susține studiul. NEI a acordat proiectului o sumă totală de aproximativ 6,7 milioane de dolari pe o perioadă de cinci ani. Mai multe informații despre acest studiu și alte două noi studii asupra neuronilor se găsesc într-un anunț al NEI.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend