Un nou studiu urmărește să îmbunătățească sănătatea psihică și bunăstarea femeilor tinere


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Îngrijorare, anxietate și depresie – atunci când apar probleme de sănătate mintală, acestea lovesc puternic, în special în perioade de incertitudine. Cu femeile tinere afectate în mod constant și disproporționat de problemele de sănătate mintală în comparație cu bărbații tineri, experții spun că evidențiază inegalitățile pe scară largă de gen, violența de gen și discriminarea.

Femeile tinere se confruntă cu probleme de sănătate mintală de două până la trei ori mai mult decât bărbații tineri, abuzul în familie și sexual fiind un factor cheie din spatele acestei diferențe. Acum, cercetătorii de la Safe Relationships and Communities Research Group de la Universitatea din Australia de Sud lucrează cu femei tinere afectate de provocări de sănătate mintală pentru a-și înțelege mai bine experiențele.

Finanțat de Breakthrough Mental Health Foundation, participanții vor co-proiecta noi resurse online pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății mintale și a bunăstării tinerelor femei afectate de abuz și sănătate mintală. Cercetătorul principal, profesorul UniSA, Nicole Molding, spune că vocile și experiențele femeilor tinere sunt în centrul acestui studiu. „Cercetările internaționale arată că femeile tinere răspund bine la sprijinul care este condus de colegi, informat despre traume și condus de și pentru femeile tinere”, spune prof. Molding. „Ceea ce înseamnă acest lucru este că femeile tinere care au fost afectate de abuz și probleme de sănătate mintală nu numai că îndrumă și constituie un sprijin adecvat, ci ajută și la oferirea acestui sprijin. „În Australia, deși avem multe organizații minunate care oferă sprijin victimelor abuzurilor și persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, cele mai multe se adresează publicului mixt de gen și nu sunt întotdeauna informați despre traume în abordarea lor.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


„Femeile tinere afectate de probleme de sănătate mintală, inclusiv cele care au experiențe de violență și abuzuri de gen în mediul lor, au nevoie de sprijin care să răspundă genului în funcție de traume – și aici intervine studiul nostru. „Căutăm să proiectăm și să creăm o gamă de resurse de sănătate mintală, informate în funcție de gen, traumatizate, concepute de femei tinere care au luat parte la studiul nostru.

„Scopul final este de a avea un spațiu sigur dedicat pentru ca femeile tinere să se conecteze între ele, să se sprijine una pe cealaltă, să își împărtășească experiențele și să se împrietenească – în esență, femeile ajută femeile.” Dovezile arată că aproape jumătate dintre femeile tinere (cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani) raportează suferință psihologică, una din cinci este diagnosticată cu anxietate și depresie (aproximativ dublu față de rata bărbaților tineri) și 45 la sută raportează auto-vătămare.

Co-cercetătorul, dr. Michele Jarldorn al UniSA, spune că echipa caută în prezent tinere femei cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani pentru a fi implicate în această inițiativă unică și progresivă. Prea multe tinere se confruntă astăzi cu probleme de sănătate mintală în Australia, dar, din păcate, multe nu pot accesa serviciile de asistență sau consideră că atunci când fac acest lucru, sfaturile oferite și abordarea adoptată de multe ori nu iau în considerare contextul experiențelor lor de viață de gen. Acest proiect oferă oportunități femeilor tinere de a-i ajuta și de a-i sprijini pe ceilalți cu experiențe similare și de a se simți împuterniciți făcând acest lucru. ” Dr. Michele Jarldorn, co-cercetător, UniSA.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend