Un nou tratament pentru infarctul miocardic cu ajutorul proteinelor adezive de midii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pacienții nu numai că trebuie să lupte cu bolile lor, dar trebuie să se confrunte și cu durerea – cu cât afecțiunea este mai gravă, cu atât injecțiile sunt mai dureroase. Recent, s-au deschis noi uși pentru a-i scuti pe pacienți de aceste poveri. O echipă de cercetare POSTECH a dezvoltat un tratament pentru infarctul miocardic folosind un bandaj cu microneedule pe bază de MAP, care pot fi atașate la țesutul cardiac.

O echipă de cercetare condusă de profesorul Hyung Joon Cha și de doctorandul Soomee Lim, Dr. Tae Yoon Park și Dr. Eun Young Jeon (în prezent la Universitatea Columbia) din cadrul Departamentului de Inginerie Chimică de la POSTECH a dezvoltat noi proteine adezive de midie (MAP) care încorporează peptide biofuncționale derivate din factorii de creștere sau din matricea extracelulară din organism. Factorii de creștere sunt proteine implicate în creșterea și diferențierea celulelor, iar matricea extracelulară se referă la restul țesutului, cu excepția celulelor.

Echipa de cercetători a construit o microneedulă, o injecție de tip plasture care se atașează la țesutul cardiac pentru a livra în mod eficient peptida biofuncțională în țesutul miocardic deteriorat. Proteina fibroină de mătase, care prezintă o rezistență mecanică excelentă, a fost adăugată la vârful microneedulei pentru a facilita și accelera pătrunderea acesteia la suprafața țesutului miocardic în modelul animal.

Microneedles, alcătuite din ace de dimensiuni reduse, cu o lungime de 300 până la 800 de micrometri (㎛), au fost investigate ca sistem de eliberare a medicamentelor care livrează ingrediente active prin microcanale. Spre deosebire de injecțiile convenționale, care necesită un ac hipodermic gros, microneedul poate ameliora durerea pacienților și permite o aplicare ușoară la suprafața țesutului organului.

Echipa de cercetători a aplicat această platformă de microneedle la tratamentul infarctului miocardic. Atunci când are loc infarctul miocardic, celulele musculare cardiace și vasele de sânge din jur sunt grav afectate, dar nu exista nicio metodă de regenerare a mușchilor cardiaci, deoarece aceștia nu se regenerează singuri. Deși se efectuează cercetări pentru regenerarea țesuturilor deteriorate prin administrarea de factori de creștere sau de substanțe terapeutice în inimă pentru regenerarea vaselor de sânge, factorii de creștere au un timp de înjumătățire foarte scurt și se elimină rapid în organism, necesitând injecții continue.

În acest studiu, cercetătorii au demonstrat că, atunci când celulele vasculare derivate din celule umane au fost tratate cu PAM-uri care conțin peptide biofuncționale, proliferarea și migrația celulară au fost promovate în mod eficient. Datorită aderenței excelente a MAP și a comportamentului de umflare a microneedulei, plasturele a fost ferm reținut în țesutul cardiac care are mișcări de contracție continue și repetitive.

MAP-urile funcționale au fost livrate direct printr-o cale microscopică creată de microneedulă și au rămas în țesutul miocardic deteriorat pentru o perioadă prelungită, prevenind moartea în continuare a celulelor miocardice și restabilind în mod eficient peretele miocardic deteriorat prin atenuarea fibrozei.

Am livrat în mod eficient peptide biofuncționale într-un infarct miocardic la un animal folosind o proteină adezivă de midie, un biomaterial originar din Coreea. Acest lucru confirmă nu numai potențialul tratamentului nou dezvoltat pentru infarctul miocardic, ci și al aplicabilității sale la tratamentul regenerării țesuturilor în medii similare.”

Profesorul Hyung Joon Cha

Publicat în Biomaterials, cea mai prestigioasă revistă din domeniul biomaterialelor, acest studiu a fost realizat cu sprijinul Proiectului coreean de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei sănătății prin intermediul Institutului coreean de dezvoltare a industriei de sănătate, finanțat de Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, și al Programului de dezvoltare a tehnologiilor de bază pentru materiale nano noi, finanțat de Fundația Națională de Cercetare și de Ministerul Științei și TIC din Coreea.

Tehnologia proteinei adezive din midii a făcut obiectul unui transfer de tehnologie către Nature Glutech Co., Ltd., iar studiile clinice sunt în curs de desfășurare.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend