Un studiu care identifică mecanismele prin care COVID-19 poate duce la demență asemănătoare bolii Alzheimer


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un nou studiu condus de Clinica Cleveland a identificat mecanisme prin care COVID-19 poate duce la demență asemănătoare bolii Alzheimer. Constatările, publicate în Alzheimer Research & Therapy, indică o suprapunere între COVID-19 și modificările creierului frecvente în Alzheimer și pot ajuta la gestionarea riscurilor și strategiile terapeutice pentru afectarea cognitivă asociată COVID-19.

Raportări despre complicațiile neurologice la pacienții cu COVID-19 și pacienți ale căror simptome persistă după eliminarea infecției devin din ce în ce mai frecvente, sugerând că SARS-CoV-2 (virusul care cauzează COVID-19) poate avea efecte de durată asupra funcției creierului. Cu toate acestea, nu este încă bine înțeles cum virusul duce la probleme neurologice.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

În timp ce unele studii sugerează că SARS-CoV-2 infectează celulele creierului direct, altele nu au găsit dovezi ale virusului în creier. Identificarea modului în care COVID-19 și problemele neurologice sunt legate vor fi esențiale pentru dezvoltarea unor strategii preventive și terapeutice eficiente pentru a aborda creșterea deficiențelor neurocognitive pe care ne așteptăm să o vedem în viitorul apropiat. Feixiong Cheng, dr., Autor principal al studiului și personal asistent, Clinica Cleveland, Institutul de Medicină Genomică

În studiu, cercetătorii au valorificat inteligența artificială folosind seturile de date existente ale pacienților cu Alzheimer și COVID-19. Aceștia au măsurat similaritudinea dintre genele / proteinele gazdei SARS-CoV-2 și cele asociate cu mai multe boli neurologice, unde asemănarea mai mare sugerează căi de producere a bolii asociate sau comune.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, factorii genetici care au permis SARS-COV-2 să infecteze țesuturile și celulele creierului. În timp ce cercetătorii au găsit puține dovezi că virusul vizează în mod direct creierul, au descoperit relații strânse de rețea între virus și gene / proteine ​​asociate cu mai multe boli neurologice, mai ales Alzheimer, indicând căile prin care COVID-19 ar putea duce la demență asemănătoare demenței Alzheimer.

Pentru a explora mai departe acest lucru, au investigat asocierile potențiale dintre COVID-19 și neuroinflamarea și leziunile microvasculare ale creierului, ambele caracteristici ale Alzheimerului. „Am descoperit că infecția cu SARS-CoV-2 a modificat semnificativ markerii Alzheimer implicați în inflamația creierului și că anumiți factori virali de intrare sunt puternic exprimați în celulele din bariera hematoencefalică”, a explicat dr. Cheng.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că persoanele cu alela APOE E4 / E4, cel mai mare factor de risc genetic pentru Alzheimer, au scăzut expresia genelor de apărare antivirale, ceea ce ar putea face ca acești pacienți să fie mai sensibili la COVID-19. În cele din urmă, sperăm sa fi deschis calea pentru cercetare care duce la biomarkeri testabil si masurabili, care pot identifica pacienții cu cel mai mare risc de complicații neurologice cu COVID-19, a spus dr. Cheng.

Dr. Cheng și echipa sa lucrează acum pentru a identifica biomarkeri acționabili și noi ținte terapeutice pentru problemele neurologice asociate COVID-19, utilizând medicină de ultimă oră și tehnologii de inteligență artificială.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend