Un studiu descoperă noi detalii din spatele inflamației care favorizează bolile cardiovasculare


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Colesterolul ridicat și inflamația sunt factori cheie ai bolilor de inimă, iar o acumulare inflamată de lipide poate întrerupe alimentarea cu sânge printr-o arteră coronariană și poate provoca un atac de cord. Deoarece celulele albe din sânge, care de obicei se apără împotriva infecțiilor, declanșează inflamația în aceste situații, o echipă condusă de oamenii de știință de la Massachusetts General Hospital (MGH) a studiat recent aspecte legate de producția acestor celule. Descoperirile grupului, care sunt publicate în Nature Cardiovascular Research, ar putea duce la noi strategii de protejare a sănătății cardiovasculare.

La pacienții cu boli de inimă, globulele albe din sânge sunt mai numeroase. Multe dintre aceste celule pot fi găsite într-o placă-;acumularea de grăsimi, colesterol și alte substanțe într-un vas de sânge-;unde ajung după ce s-au născut în măduva osoasă și au migrat prin fluxul sanguin. Dar ceea ce duce la creșterea producției lor de măduvă osoasă nu este clar.”

Matthias Nahrendorf, MD, PhD, autor principal, cercetător în cadrul Centrului de Biologie a Sistemelor de la MGH și profesor de radiologie la Harvard Medical School

Prin experimentele efectuate pe măduva osoasă umană și pe șoareci, Nahrendorf și colegii săi au descoperit că tensiunea arterială ridicată, ateroscleroza și apariția unui atac de cord pot provoca fiecare modificări ale numărului de vase de sânge din măduva osoasă. Aceste semne distinctive ale bolilor cardiovasculare au schimbat, de asemenea, structura și funcția vaselor din măduva osoasă și au afectat eliberarea de către acestea a unor factori care reglează producția și migrația globulelor albe.

“Ca o consecință, mai multe celule albe din sânge erau disponibile în organism, iar această creștere, numită leucocitoză, propulsează inflamația peste tot, inclusiv în artere și în inimă”, explică Nahrendorf. “Acest studiu ne va permite să examinăm acum cum să reducem producția de celule albe din sânge la valori normale, răcorind astfel plăcile inflamate oriunde în organism”.

“Acest studiu oferă dovezi puternice că bolile cardiovasculare afectează vasculatura măduvei osoase și, în consecință, activitatea celulelor stem din sânge”, a declarat Michelle Olive, doctor în științe, ofițer de program în cadrul Diviziei de Științe Cardiovasculare din cadrul Institutului Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge, parte a Institutelor Naționale de Sănătate. “Această lucrare aruncă o nouă lumină asupra rolului important jucat de nișa vasculară a măduvei osoase și asupra modului în care apare inflamația. Ea ar putea duce la noi ținte și tratamente pentru bolile de inimă, principala cauză de deces.”

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend