Un studiu estimează câte persoane cu diabet de tip 2 ajung la remisiune


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Aproximativ una din douăzeci de persoane din Scoția diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2 reușește să se vindece de boală, potrivit unei cercetări publicate pe 2 noiembrie în revista cu acces liber PLOS Medicine. Acest lucru sugerează că oamenii reușesc să ajungă la remisiune în afara studiilor de cercetare și fără operație bariatrică. Recunoașterea persoanelor aflate în remisiune, urmărirea progresului acestora și o mai bună înțelegere a factorilor implicați în remisiune ar putea duce la inițiative îmbunătățite pentru a-i ajuta și pe alții.

Se estimează că, în 2019, în lume existau 463 de milioane de persoane cu diabet în lume, dintre care 90-95% au diabet de tip 2, iar aceste cifre sunt în creștere din cauza îmbătrânirii populației, a creșterii obezității și a sedentarismului. Unele persoane cu diabet de tip 2 au obținut remisia după o intervenție chirurgicală bariatrică sau după ce au participat la un studiu de cercetare privind o dietă foarte săracă în calorii, dar nu se știe câte persoane din populația generală sunt în remisie. Folosind un registru național al persoanelor cu diabet de tip 2 din Scoția, Mireille Captieux de la Universitatea din Edinburgh și colegii săi au estimat câte persoane se aflau în remisie în 2019 și au descris caracteristicile celor aflați în remisie și celor care nu se aflau în remisie.

Din 162.316 pacienți cu vârsta peste 30 de ani care au fost eligibili pentru analiză, 7.710 -; aproximativ 5% -; se aflau în remisiune în 2019. Persoanele aflate în remisiune tind să nu fi luat anterior medicamente pentru scăderea glucozei; să fi pierdut în greutate de la diagnosticare; să fie mai în vârstă; să aibă niveluri mai scăzute de zahăr în sânge la momentul diagnosticării; sau să fi suferit o intervenție chirurgicală bariatrică. Înțelegerea numărului de persoane aflate în remisiune, precum și a caracteristicilor acestora creează o bază de referință pentru evaluarea inițiativelor și studiilor viitoare. De asemenea, ar putea ajuta clinicienii să identifice pacienții cu care să discute despre remisiune și opțiunile de gestionare a greutății.

Captieux adaugă: “Am reușit să arătăm, pentru prima dată, că 1 din 20 de persoane din Scoția cu diabet de tip 2 ajunge la remisiune. Această cifră este mai mare decât se aștepta și indică necesitatea unor orientări actualizate pentru a sprijini medicii în recunoașterea și sprijinirea acestor persoane”.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend