Un studiu nu găsește nicio legătură între vaccinările COVID-19 și riscul de avorturi spontane timpurii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un nou studiu publicat în The New England Journal of Medicine nu a constatat nicio corelație între vaccinarea cu COVID-19 și riscul de avort spontan în primul trimestru, oferind astfel dovezi suplimentare privind siguranța vaccinării cu COVID-19 în timpul sarcinii.

Studiul a analizat mai multe registre naționale de sănătate din Norvegia pentru a compara proporția femeilor vaccinate care au suferit un avort spontan în primul trimestru și a femeilor care erau încă însărcinate la sfârșitul primului trimestru.

“Studiul nostru nu a găsit nicio dovadă a unui risc crescut de pierdere timpurie a sarcinii după vaccinarea cu COVID-19 și se adaugă la concluziile altor rapoarte care susțin vaccinarea cu COVID-19 în timpul sarcinii”, scriu autorii studiului, printre care se numără și coautorul Dr. Deshayne Fell, profesor asociat la Școala de Epidemiologie și Sănătate Publică din cadrul Facultății de Medicină a Universității din Ottawa și cercetător la Institutul de Cercetare al Spitalului pentru Copii din Estul Ontario (CHEO).

“Constatările sunt liniștitoare pentru femeile care au fost vaccinate la începutul sarcinii și susțin dovezile tot mai numeroase conform cărora vaccinarea cu COVID-19 în timpul sarcinii este sigură.”

Dr. Fell, care conduce în prezent un studiu din Ontario privind eficacitatea și siguranța vaccinurilor COVID-19, și echipa internațională care a realizat studiul nu au găsit nicio legătură între tipul de vaccin primit și avortul spontan. În Norvegia, printre vaccinurile utilizate s-au numărat Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Este important ca femeile însărcinate să fie vaccinate, deoarece acestea prezintă un risc mai mare de spitalizări și de complicații COVID-19, iar copiii lor prezintă un risc mai mare de a se naște prea devreme. De asemenea, este probabil ca vaccinarea în timpul sarcinii să ofere protecție nou-născutului împotriva infecției cu COVID-19 în primele luni după naștere.”

Autorii studiului, Universitatea din Ottawa

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend