Una două maxim trei despre imunitate

DUBLĂ LANSARE! 2 CĂRȚI NOI - 36% reducere ai autograf de la autor

O să vă supărați rău pe mine. O să-mi spuneți că sunt prea dur; asta e, îmi asum riscurile și repercusiunile. Vin diverse persoane pe la camera de gardă care mă întreabă: domnu’ doctor, ce să iau și eu pentru a-mi crește imunitatea? Sigur, aș putea să le-o recomand pe buna mea prietenă Olivia Steer, cu care port războaie de mult timp, dar eu prefer să le spun așa: nu puteți umbla la imunitate și ar fi dezastruos să o aveți mai intensă decât e normal. Imunitatea e un complex de procese fine prin care organismul rezistă în lumea asta plină de bacterii și virusuri nu toate prietenoase. Totul se menține în echilibru prin acțiuni de tipul identifică, izolează, elimină, omoară la care concură poate mii de molecule, pe multe nici nu le-am descoperit încă. Imunitatea se păstrează automat, face parte din funcțiile basic ale corpului și rămâne în echilibru cât timp dormim bine, facem sport regulat, nu consumăm lucruri toxice sau nu avem boli grave.

Cine vrea o superimunitate să se reorienteze. Luați ca exemplu boala Behcet, o inflamație de vase mici în care există un răspuns imun exagerat, îndreptat împotriva elementelor proprii organismului. Sau orice boală autoimună, care necesită tratamente complexe pentru a bloca anumite căi de acțiune moleculară. În cazuri rare, putem și stimula producția de celule albe spre exemplu, administrând factori de stimulare de tipul neupogenului. Dar e altă mâncare de pește.

Sigur, Olivia Steer v-ar promite extract de patlagină amestecat cu ficat de omidă virgină pentru a avea limfocite B superputernice. Eu vă spun că imunitatea se păstrează ca un rezultat al unei vieți sănătoase și metodele dubioase de a o crește nu au nicio ancorare în știință.

Puteți merge pe mâna Oliviei, e alegerea voastră, dar vă previn: ficatul de omidă virgină se găsește al naibii de greu.

V.

Investește în ce contează cu adevărat. În tine. îți recomand cărțile din SHOP

-55%

Adio, zahăr!

24,90lei
-58%

Cartea femeii sănătoase

3
22,90lei
-58%

Dieta Perfectă

30
22,90lei
-56%

Jurnalul unui medic tânăr: Dragă suflet

8
21,90lei
-57%

O altă poveste de iubire

18
23,90lei
-57%

Sănătatea inimii pe înțelesul tuturor

23
23,90lei
-57%

Să-ți pui o dorință

12
23,90lei
-51%

Medicina povestită pe înțelesul tuturor

565
21,90lei
-57%

Culorile uitării (mic tratat despre memorie)

14
23,90lei
-57%

Dragă inimă, ediție aniversară

27
23,90lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

1 Comment

  • Paradoxal e ca sunt doctori care recomanda siropuri/prafuri care sa creasca imunitatea copiiilor;baietelul meu 5 ani, raceste foarte des, incerc sa i dau sa manance fructe, legume, echilibrat si diversificat;ma panichez mereu cand iar tuseste, iar rosu n gat, cu toata stradania mea, dar sunt convinsa ca la un moment dat imunitatea asta i va creste si nu se va mai imbolnavi asa des

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare