Una două maxim trei despre imunitate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O să vă supărați rău pe mine. O să-mi spuneți că sunt prea dur; asta e, îmi asum riscurile și repercusiunile. Vin diverse persoane pe la camera de gardă care mă întreabă: domnu’ doctor, ce să iau și eu pentru a-mi crește imunitatea? Sigur, aș putea să le-o recomand pe buna mea prietenă Olivia Steer, cu care port războaie de mult timp, dar eu prefer să le spun așa: nu puteți umbla la imunitate și ar fi dezastruos să o aveți mai intensă decât e normal. Imunitatea e un complex de procese fine prin care organismul rezistă în lumea asta plină de bacterii și virusuri nu toate prietenoase. Totul se menține în echilibru prin acțiuni de tipul identifică, izolează, elimină, omoară la care concură poate mii de molecule, pe multe nici nu le-am descoperit încă. Imunitatea se păstrează automat, face parte din funcțiile basic ale corpului și rămâne în echilibru cât timp dormim bine, facem sport regulat, nu consumăm lucruri toxice sau nu avem boli grave.

Cine vrea o superimunitate să se reorienteze. Luați ca exemplu boala Behcet, o inflamație de vase mici în care există un răspuns imun exagerat, îndreptat împotriva elementelor proprii organismului. Sau orice boală autoimună, care necesită tratamente complexe pentru a bloca anumite căi de acțiune moleculară. În cazuri rare, putem și stimula producția de celule albe spre exemplu, administrând factori de stimulare de tipul neupogenului. Dar e altă mâncare de pește.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Sigur, Olivia Steer v-ar promite extract de patlagină amestecat cu ficat de omidă virgină pentru a avea limfocite B superputernice. Eu vă spun că imunitatea se păstrează ca un rezultat al unei vieți sănătoase și metodele dubioase de a o crește nu au nicio ancorare în știință.

Puteți merge pe mâna Oliviei, e alegerea voastră, dar vă previn: ficatul de omidă virgină se găsește al naibii de greu.

V.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

1 Comment

  • Paradoxal e ca sunt doctori care recomanda siropuri/prafuri care sa creasca imunitatea copiiilor;baietelul meu 5 ani, raceste foarte des, incerc sa i dau sa manance fructe, legume, echilibrat si diversificat;ma panichez mereu cand iar tuseste, iar rosu n gat, cu toata stradania mea, dar sunt convinsa ca la un moment dat imunitatea asta i va creste si nu se va mai imbolnavi asa des

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend