Vaccin după transplant?

Vaccin după transplant?

👉🏻 Vaccin după transplant?

Transplantul de organe reprezintă singura soluție pentru cei cu boli grave, care sunt la limita resurselor fiziologice. Mi-ar plăcea ca fiecare dintre noi să-și doneze organele după un protocol strict, în situația în care se ajunge la o stare irecuperabilă (cel mai frecvent accidente). E un act de empatie supremă. Nu, nu avem nevoie de ele în groapă. În loc să le mănânce viermii pot ține în viață mai multe persoane.

Se pune problema acum de vaccinare la persoanele cu transplant. E voie? Sunt riscuri? Acești oameni au nevoie și ei de protecție în fața virusului, de fapt sunt printre cei care au cea mai mare nevoie de vaccin.

Nu rata OFERTA ZILEI

LIMITAT Pachet 10 cărți esențiale + CADOU

Răspunsul este categoric DA. Se face vaccinul. Ideal se discută cu medicul coordonator de transplant, pentru că de multe ori poate fi indicată chiar schema cu 3 doze. Dar aici intervin particularități și medicul le va clarifica. Nu sunt riscuri suplimentare față de populația generală.

‼️ Atenție: o persoană cu transplant de rinichi are 25% risc de deces dacă face Covid-19. De aceea este atât de important vaccinul!

După cum știți, un pacient cu transplant ia toată viața imunosupresoare, pentru a păstra organul și a evita reacția de respingere din partea gazdei. Aceste imunosupresoare scad eficiența vaccinului – de unde și nevoia de schemă cu trei doze sau chiar boostere mai multe (se vor stabili toate cu medicul). Medicul poate reduce și imunosupresia pentru a câștiga protecție în partea cealaltă, la vaccin. Grijă mare aici – totul se face în echipă cu medicul.

♥️ În poză o avem pe doamna Luisa, la 5 ani de la un transplant renal. A făcut a treia doză de vaccin la Fundeni. Îi urez multă sănătate și-i mulțumesc pentru exemplul dat!

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Aceste OFERTE expiră curând!

Doar 83 pachete rămase

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Ultimele 30 rămase!

CADOU: masterclass online de sănătate