Vaccinul COVID-19 fără ac ar putea fi posibil în curând


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vaccinarea împotriva COVID-19 fără ace ar putea fi posibilă, oamenii de știință de la Universitatea din Queensland reușind să protejeze cu succes șoarecii împotriva virusului prin administrarea unui vaccin candidat dezvoltat în SUA cu ajutorul unui “plasture”.

Vaccinul candidat Hexapro de la Universitatea din Texas – administrat prin intermediul plasturelui HD-MAP (HD-MAP) dezvoltat de UQ și comercializat de Vaxxas – a oferit protecție împotriva bolii COVID-19 printr-un singur “clic”, fără durere, cu un aplicator de buzunar.

Dr. David Muller, de la Școala de Chimie și Bioștiințe Moleculare a UQ, a declarat că plasturele vaccinal a produs răspunsuri imune puternice care s-au dovedit a fi eficiente atunci când șoarecii au fost expuși la SARS-CoV-2 – virusul care provoacă COVID-19.

“Atunci când vaccinul Hexapro este administrat prin intermediul aplicatorului HD-MAP – mai degrabă decât prin intermediul unui ac – acesta produce răspunsuri imunitare mai bune și mai rapide”, a declarat Dr. Muller.

“De asemenea, acesta neutralizează mai multe variante, inclusiv variantele din Marea Britanie și Africa de Sud.

“Și este mult mai ușor de utilizat decât un ac – pur și simplu “faceți clic” pe un aplicator pe piele, iar 5000 de proiecții microscopice livrează aproape imperceptibil vaccinul în piele.”

Dr. Muller a declarat că echipa UQ, împreună cu Vaxxas, speră să ducă tehnologia în lume și caută oportunități de finanțare pentru a accelera până la testele clinice cât mai curând posibil.”

“Hexapro, livrat prin plasturele cu microarray de înaltă densitate, ar putea ajuta în mod dramatic efortul global de introducere a vaccinurilor, în special pentru miliarde de persoane vulnerabile din țările cu venituri mici și medii.

“Am demonstrat că acest vaccin, atunci când este acoperit în stare uscată pe un plasture, este stabil timp de cel puțin 30 de zile la 25 de grade Celsius și o săptămână la 40 de grade, astfel încât nu are cerințele lanțului frigorific ale unora dintre opțiunile actuale.”

Președintele și directorul executiv al Vaxxas, David L. Hoey, a declarat că este extrem de încântat de aceste descoperiri.

“Aceste rezultate sunt extrem de clare – vaccinarea prin HD-MAP produce răspunsuri imunitare mult mai puternice și mai protectoare împotriva COVID-19 în sistemele model decât prin ac sau seringă”, a spus el.

“Le mulțumim și recunoaștem colaboratorilor noștri de cercetare incredibili de la UQ pentru aceste descoperiri importante.

“Perspectiva de a avea un vaccin cu o singură doză, care ar putea fi ușor de distribuit și de autoadministrat, ar îmbunătăți foarte mult capacitățile globale de vaccinare împotriva pandemiilor”.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend