Dr. Ashley Lipps, medic pentru boli infecțioase de la Ohio State University Wexner Medical Center, a subliniat că vaccinarea este cea mai bună protecție împotriva variantei delta. Vaccinurile COVID-19 par să păstreze niveluri ridicate de eficacitate împotriva variantei delta, a spus ea, astfel încât riscul este mult mai mic pentru cei care sunt complet vaccinați în comparație cu cei care nu sunt.

În timp ce unele cercetări au sugerat că varianta delta ar putea fi mai susceptibilă de a provoca infecții descoperite la persoanele complet vaccinate, vaccinurile protejează în continuare împotriva formelor severe, spitalizării și decesului. Cu toate acestea, cercetări mai noi arată că pentru vaccinurile cu două doze, cum ar fi vaccinul Pfizer-BioNTech și vaccinul Moderna, obținerea celei de-a doua doze este crucială pentru o protecție completă. Doar 47,8% din totalul populației SUA este complet vaccinat, potrivit CDC. În multe state din sud și unele din vest, ratele sunt chiar mai mici.

Acest lucru a creat două națiuni: una care a ieșit din pandemie și cealaltă încă expusă riscului de COVID-19 sever. În timp ce adulții în vârstă și persoanele cu condiții de sănătate existente, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și obezitatea, prezintă un risc mai mare de boli severe cauzate de COVID-19, persoanele cu vârsta sub 40 de ani pot ajunge în continuare la spital.

Lansarea rapidă, dar inegală, a vaccinurilor COVID-19 din Statele Unite a făcut un lucru clar: COVID-19 sever este acum în mare măsură o boală la persoanele nevaccinate. „Datele preliminare din mai mufrlte state din ultimele câteva luni sugerează că 99,5 la sută din decesele cauzate de COVID-19 în Statele Unite au fost la persoane nevaccinate”, a spus Walensky la briefing-ul de la Casa Albă. „Aceste decese au putut fi prevenite cu o singură lovitură sigură”. Brandon Brown, dr., Profesor asociat la Școala de Medicină de la Universitatea din California, Riverside, a declarat că capacitatea variantei delta de a se răspândi mai ușor are implicații pentru toată lumea, indiferent de statutul lor de vaccinare. „Infecțiile și spitalizările pot continua să crească”, a spus el, „și este posibil ca persoanele complet vaccinate să transmită virusul altor persoane care nu sunt vaccinate”.

Persoanele complet vaccinate sunt mult mai puțin susceptibile de a contracta o infecție, ceea ce le reduce foarte mult capacitatea de a transmite virusul. Dar oamenii de știință încă încearcă să stabilească exact cât de des persoanele complet vaccinate care contractă o infecție transmit virusul altora. În plus, un număr mare de cazuri de COVID-19 într-o zonă poate perturba sistemele de sănătate, ceea ce poate duce la examinări întârziate și tratamente medicale pentru toți oamenii din acea zonă.

Sursa

 Apasă LIKE pentru a primi sfaturi, articole, recomandări. Toate gratuit!
 

susținerea ta = ❤️


De peste 8 ani fac educație pentru sănătate, investind mii de ore și bani mulți pentru conceperea materialelor și păstrarea site-ului în condiții bune. Tot conținutul este accesibil oricând, gratuit, fără nicio reclamă. Scriu cu pasiune, blândețe și dragoste, dând mai departe toate cunoștințele mele acumulate în peste 15 ani de pregătire și practică medicală. Dacă vrei să mă susții, să știi că poți lua o carte din magazinul oficial al comunității. Am scris 7 de beletristică, dar și 5 pentru copii, cu ilustrații minunate. Doar o frântură din prețul lor îmi rămâne mie și mă ajută să continui munca la toate proiectele. Susținerea ta chiar poate face o diferență.Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.