Vaccinurile COVID-19 sunt încă eficiente împotriva variantei Delta


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dr. Ashley Lipps, medic pentru boli infecțioase de la Ohio State University Wexner Medical Center, a subliniat că vaccinarea este cea mai bună protecție împotriva variantei delta. Vaccinurile COVID-19 par să păstreze niveluri ridicate de eficacitate împotriva variantei delta, a spus ea, astfel încât riscul este mult mai mic pentru cei care sunt complet vaccinați în comparație cu cei care nu sunt.

În timp ce unele cercetări au sugerat că varianta delta ar putea fi mai susceptibilă de a provoca infecții descoperite la persoanele complet vaccinate, vaccinurile protejează în continuare împotriva formelor severe, spitalizării și decesului. Cu toate acestea, cercetări mai noi arată că pentru vaccinurile cu două doze, cum ar fi vaccinul Pfizer-BioNTech și vaccinul Moderna, obținerea celei de-a doua doze este crucială pentru o protecție completă. Doar 47,8% din totalul populației SUA este complet vaccinat, potrivit CDC. În multe state din sud și unele din vest, ratele sunt chiar mai mici.

Acest lucru a creat două națiuni: una care a ieșit din pandemie și cealaltă încă expusă riscului de COVID-19 sever. În timp ce adulții în vârstă și persoanele cu condiții de sănătate existente, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și obezitatea, prezintă un risc mai mare de boli severe cauzate de COVID-19, persoanele cu vârsta sub 40 de ani pot ajunge în continuare la spital.

Lansarea rapidă, dar inegală, a vaccinurilor COVID-19 din Statele Unite a făcut un lucru clar: COVID-19 sever este acum în mare măsură o boală la persoanele nevaccinate. „Datele preliminare din mai mufrlte state din ultimele câteva luni sugerează că 99,5 la sută din decesele cauzate de COVID-19 în Statele Unite au fost la persoane nevaccinate”, a spus Walensky la briefing-ul de la Casa Albă. „Aceste decese au putut fi prevenite cu o singură lovitură sigură”. Brandon Brown, dr., Profesor asociat la Școala de Medicină de la Universitatea din California, Riverside, a declarat că capacitatea variantei delta de a se răspândi mai ușor are implicații pentru toată lumea, indiferent de statutul lor de vaccinare. „Infecțiile și spitalizările pot continua să crească”, a spus el, „și este posibil ca persoanele complet vaccinate să transmită virusul altor persoane care nu sunt vaccinate”.

Persoanele complet vaccinate sunt mult mai puțin susceptibile de a contracta o infecție, ceea ce le reduce foarte mult capacitatea de a transmite virusul. Dar oamenii de știință încă încearcă să stabilească exact cât de des persoanele complet vaccinate care contractă o infecție transmit virusul altora. În plus, un număr mare de cazuri de COVID-19 într-o zonă poate perturba sistemele de sănătate, ceea ce poate duce la examinări întârziate și tratamente medicale pentru toți oamenii din acea zonă.

Sursa

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend