Valium și Xanax – cum funcționează


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Mulți dintre noi simțim simptome de anxietate din când în când. Pentru unii oameni, însă, anxietatea și simptomele acesteia, care pot fi provocatoare, sunt o apariție zilnică. Anxietatea continuă vă poate afecta capacitatea de a funcționa acasă, la școală și la serviciu. Tratarea anxietății implică adesea terapie de vorbire și medicamente antidepresive.

Benzodiazepinele sunt o altă clasă de medicamente utilizate pentru a reduce anxietatea. Două benzodiazepine prescrise în mod obișnuit sunt Valium și Xanax. Aceste medicamente sunt similare, dar nu tocmai la fel.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

De ce sunt prescrise

Ambele medicamente sunt utilizate pentru tratarea tulburărilor de anxietate. Xanax tratează, de asemenea, tulburarea de panică. În plus, Valium tratează alte câteva condiții, inclusiv:

 • sevraj acut de alcool
 • spasm muscular scheletic
 • tulburări convulsive

Cum funcționează

Valium și Xanax sunt ambele versiuni ale diferitelor medicamente generice. Valium este un nume de marcă pentru medicamentul diazepam, iar Xanax este un nume de marcă pentru medicamentul alprazolam. Ambele medicamente sunt tranchilizante minore. Acestea acționează ajutând la creșterea activității acidului gamma-aminobutiric (GABA). GABA este un neurotransmițător, un mesager chimic care transmite semnale pe tot corpul.

Atunci când corpul tău nu are suficient GABA, este posibil să experimentezi simptome de anxietate.

Interacțiuni

Interacțiunea dietetică

Dacă luați Valium sau Xanax, trebuie să evitați cantități mari de grapefruit sau suc de grapefruit. Grapefruitul blochează enzima CYP3A4, care ajută la descompunerea anumitor medicamente. Așadar, dacă aveți cantități mari de grapefruit, puteți crește nivelul de Valium și Xanax din corpul dumneavoastră. Acest lucru vă poate crește riscul de reacții adverse.

Interacțiuni medicamentoase

Xanax și Valium fac parte din aceeași clasă de medicamente, deci au multe dintre aceleași interacțiuni cu alte medicamente și substanțe. Medicamentele care vă afectează sistemul nervos central pot fi periculoase atunci când sunt combinate cu benzodiazepine. Acest lucru se datorează faptului că vă pot afecta sistemul respirator.

Mai multe grupuri care interacționează includ:

 • alcool
 • antihistaminice
 • alte benzodiazepine sau sedative, cum ar fi somnifere și medicamente pentru anxietate
 • medicamente pentru durere, inclusiv hidrocodonă, oxicodonă, metadonă, codeină și tramadol,
 • antidepresive,
 • stabilizatori ai dispoziției și antipsihotice
 • medicamente antiepileptice
 • tranchilizante și relaxante musculare

Acestea nu sunt toate posibilele interacțiuni medicamentoase. Pentru o listă mai completă, consultați interacțiunile pentru diazepam și interacțiunile pentru alprazolam.

Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră și farmacistului despre toate medicamentele și suplimentele pe care le luați în prezent înainte de a începe să luați orice medicament nou.

Avertismente pentru anumite persoane

Unele persoane nu ar trebui să ia unul sau oricare dintre aceste medicamente. Nu trebuie să luați Xanax sau Valium dacă aveți glaucom acut cu unghi închis sau antecedente de reacții alergice la oricare dintre medicamente. De asemenea, nu trebuie să luați Valium dacă aveți:

-o istorie a dependenței de droguri

-miastenia gravis, o boală neuromusculară

-insuficiență respiratorie severă

-apnee de somn

-insuficiență hepatică severă

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend