Varianta indiană a Covid: Unde este, cum se răspândește, este mai infecțioasă?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


O variantă a virusului Covid-19 descoperită pentru prima dată în India este responsabilă pentru majoritatea cazurilor noi din Anglia.
Unul dintre cele trei subtipuri ale virusului identificat pe subcontinent, varianta B.1.617.2 se crede că se răspândește mai ușor – dar ce înseamnă asta pentru tine?
Unde este în Marea Britanie? Cel puțin cinci cazuri ale variantei au fost identificate în 86 de administrații locale, potrivit Secretarului Sănătății Matt Hancock. Asta nu înseamnă că nu circulă în altă parte – dar, de asemenea, nu înseamnă că toți cei 86 sunt copleșiți de această variantă.
Există grupuri speciale în nord-vestul Angliei și în Londra.
În unele zone – inclusiv în Bolton, Blackburn, Sefton în nord-vest și Bedford, Chelmsford și Canterbury în sud-est – această versiune a virusului provoacă majoritatea infecțiilor.
Scoția a detectat 122 de cazuri de varianta B.1.617.2 în ultimele 28 de zile, comparativ cu 2.567 din varianta Kent. În Anglia au fost detectate 3.090 de cazuri în total în ultima lună și 30 în Țara Galilor.
Cum se răspândește?
Această tulpină a virusului părea să se comporte destul de diferit în diferite părți ale țării – cazuri care au apărut în Bolton și Bedford, dar au crescut mult mai lent în Londra.
Acest lucru sugerează că mișcarea oamenilor și modelele de contact conduc cel puțin parțial la creștere.
În unele părți ale țării, cu foarte puține cazuri, ar fi Yorkshire și sud-vestul Angliei, majoritatea infecțiilor au fost limitate la persoanele care se întorc din India.
Dar în nord-vest, care este cel mai afectat, doar 7,5% din cazuri au fost la persoanele care au călătorit, arătând că virusul s-a răspândit mai departe în comunitate.
S-a subliniat că unele dintre cele mai afectate zone au proporții foarte mici de rezidenți care sunt capabili să lucreze de acasă.
Este mai transmisibilă?
Guvernul spune că nu pare să se răspândească mai ușor decât varianta Kent (B.1.1.7), care a fost în spatele creşterii uriaşe în numărul de infecții din iarnă.
Consilierii săi științifici, care încearcă să prezică cursul pandemiei folosind modele matematice, se declară “încrezători că B.1.617.2 este mai transmisibil decât B.1.1.7 și este o posibilitate realistă ca această nouă variantă de îngrijorare să fie cu 50% mai transmisibilă”.
Există încă o mulțime de incertitudine în jurul acestui lucru, deși – ele definesc o posibilitate “realiste”, în sensul că şansele sunt de aproximativ 50-50.
Consilierii științifici ai guvernului indică modul în care variantă identificată în India a depășit varianta Kent în zonele afectate, sugerând că este mai bună la răspândire.
Cifrele de la NHS Test and Trace, care pot urmări cine prinde de fapt virusul, indică spre o “rată de atac” mai mică decât v-ați aștepta dacă ar fi, de fapt, cu 50% mai infecțioasă.

Variantele, din păcate, vor fi un fapt omniprezent în această pandemie până când virusul va fi controlat în întreaga lume. Dar asta nu înseamnă că nu există nicio iscapare sau că Regatul Unit, odată cu progresul său în vaccinare, nu poate continua să se îndrepte spre un mod de viață mai normal.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend