Varietatea exercițiilor fizice promovează o alimentație sănătoasă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Faptul de a vă putea alege propriul antrenament ar putea avea beneficii.

Cercetătorii au găsit dovezi că mai multe opțiuni în timpul exercițiilor fizice duc la o alimentație mai sănătoasă după exerciții. Această constatare evidențiază modul în care ambele comportamente sunt legate și cum putem folosi această informație în avantajul nostru.

Rolul pe care îl joacă exercițiul fizic în menținerea sănătății noastre este complex. Un prim exemplu în acest sens se regăsește în programele de exerciții fizice pentru pierderea în greutate. Când vine vorba de pierderea în greutate, exercițiile fizice nu sunt întotdeauna atât de eficiente pe cât am putea spera.

Un motiv pentru acest lucru se poate datora alimentației de după exercițiu. Acest lucru poate fi foarte variabil; în unele ocazii, exercițiile fizice ajută la motivarea unei alimentații sănătoase, dar în altele, exercițiile fizice pot fi un motiv pentru a te răsfăța.

Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest au făcut lumină în ceea ce privește legătura dintre exercițiile fizice și alimentație. Publicând în Medicine and Science in Sport and Exercise, aceștia demonstrează că sentimentul de alegere al participanților la o sesiune de exerciții fizice a influențat tipul de alimente consumate ulterior atunci când li s-a prezentat un bufet de mic dejun.

Participanții au fost repartizați aleatoriu într-un grup “cu alegere” sau “fără alegere”. Grupul de alegere a putut alege detalii despre sesiunea de exerciții fizice, cum ar fi tipul de exerciții, durata, intensitatea, ora și chiar postul de radio care cânta în fundal. Fiecare participant norocos din acest grup de alegere a fost împerecheat cu un participant din grupul fără alegere care nu avea niciuna dintre aceste opțiuni.

Perechile potrivite au fost similare în multe privințe. Erau de același sex, aveau o înălțime, o greutate și un nivel de pregătire fizică similare și, ceea ce este important, cheltuiau o cantitate similară de energie în sesiunile lor de exerciții fizice respective. Diferența a fost că un grup a avut de ales, iar celuilalt grup i s-a spus ce să facă.

Cu toate acestea, partea inteligentă a experimentului a fost că adevărata natură a studiului a fost dezvăluită participanților doar după ce aceștia s-au săturat la bufetul de mic dejun. În timp ce participanții își mâncau mâncarea, ei nu știau că ceea ce mâncau era măsurat în secret. Natalya Beer, autorul principal, a explicat: “Când le-am prezentat bufetul de mâncare, le-am spus că este un gest de mulțumire”.

Cercetătorii chiar au confirmat ignoranța participanților cu ceea ce se numește “sonda de suspiciune”. Nu este atât de sinistră pe cât pare; era un chestionar prin care participanții erau întrebați care credeau că este scopul studiului. Acest lucru a fost important pentru a se asigura că participanții nu se simțeau stânjeniți de alimentele pe care le mâncau.

Rezultatele au arătat că acei participanți care au fost privați de posibilitatea de a alege au avut un aport energetic cu aproximativ 30% mai mare decât participanții pretențioși din grupul de alegere. În plus, participanții privați de posibilitatea de a alege au mâncat mai multe alimente de “tip nesănătos”.

Deci, ce s-ar putea întâmpla aici? Cercetătorii au emis ipoteza că, probabil, faptul de a fi privat de posibilitatea de a alege a însemnat că a fost nevoie de mai multă voință pentru a finaliza sesiunea de exerciții fizice. Prin urmare, era mai puțină voință disponibilă atunci când participanții decideau dacă să mănânce sau nu brioșa în plus de la bufetul de mic dejun. Acest lucru se numește “epuizare a ego-ului”.

Există o teorie conform căreia epuizarea ego-ului este însoțită de scăderea nivelului de glucoză, dar cercetătorii au măsurat nivelul de glucoză și nu au găsit nicio diferență între grupuri. Descoperirea mecanismului biologic responsabil rămâne o întrebare importantă pentru acest domeniu.

Cu toate acestea, există încă o lecție care trebuie învățată. După cum a spus Natalya: “Se pare că simplele acte de a oferi posibilitatea de a alege într-o sesiune de exerciții fizice, dacă pot influența modul în care ne comportăm într-un mod pozitiv după exerciții fizice, atunci de ce să nu încorporăm aceste aspecte; este un aspect important pentru cei care fac exerciții fizice pentru a profita la maximum de ele, dar și pentru persoanele care îi motivează pe alții să facă exerciții fizice”.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend