Despre vasectomie chimică reversibilă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Anticoncepționalele orale sunt disponibile pentru femei încă de la începutul anilor 1960 și reprezintă o metodă de planificare familială foarte eficientă și utilizată pe scară largă. În schimb, opțiunile contraceptive pentru bărbați sunt mult mai limitate. Acestea includ utilizarea prezervativului, care, în opinia unor persoane, reduce plăcerea sexului, sau efectuarea unei vasectomii, care poate fi dificil de inversat. Într-o societate echitabilă și egalitară, ar fi bine să li se ofere bărbaților posibilitatea de a împărți responsabilitatea pentru contracepție folosind o metodă la fel de convenabilă ca și pilula feminină.

Un contraceptiv masculin trebuie să fie sigur, eficient și reversibil, cu efecte secundare minime. Au fost explorate diferite abordări, inclusiv injectarea de versiuni sintetice ale testosteronului, hormonul sexual masculin. Din nefericire, au fost documentate efecte secundare adverse ale acestei abordări hormonale, inclusiv creșterea în greutate, acnee și o creștere a riscului de accidente vasculare cerebrale și cancer de prostată. Astfel, este nevoie de un contraceptiv masculin sigur și reversibil care să nu se bazeze pe modificarea hormonilor masculini.

O abordare alternativă constă în blocarea fizică a tubului care permite spermatozoizilor să părăsească testiculele și, astfel, să împiedice fertilitatea normală. Fără spermă, nu există copii. Totuși, o problemă a acestei metode este că nu este ușor reversibilă și ar necesita o procedură chirurgicală suplimentară pentru a elimina blocajul.

Acum, o lucrare inovatoare care tocmai a fost publicată de oamenii de știință de la Universitatea Nanchang din China descrie o metodă nouă de blocare a tubului de ieșire a spermei, dar în așa fel încât blocajul să poată fi inversat cu ușurință printr-un simplu tratament termic. Blocarea este introdusă printr-o procedură simplă de injectare a componentelor într-o parte a canalului de spermă. Substanțele chimice sunt adăugate într-o secvență specifică, producând o serie de straturi, mai degrabă ca un cocktail sofisticat. Un strat constă într-un dop de gel realizat din alginat, o substanță derivată din alge marine brune. Acesta împiedică fizic sperma să se deplaseze de-a lungul tubului. Alte trei straturi deasupra dopului de gel formează un “sandviș” care conține o umplutură de substanță care poate dizolva gelul de alginat. Nanoparticulele de aur din straturile de “pâine” ale sandvișului pot absorbi radiațiile infraroșii. Acest lucru înseamnă că se poate folosi un tratament termic modest pentru a topi “pâinea” și a elibera umplutura pentru a inversa blocajul și a restabili fertilitatea.

Prin urmare, abordarea descrisă în studiu este deosebit de atrăgătoare, deoarece ar trebui să fie ușor reversibilă. Iar la un grup de șobolani pe care echipa chineză a testat tehnică, aceasta a oferit o contracepție eficientă pe parcursul a peste șaizeci de zile de testare.

O îngrijorare cu privire la această metodă, totuși, este că căldura scăzută necesară pentru a dizolva blocajul ar putea fi obținută cu ușurință printr-o baie fierbinte – ceea ce înseamnă, în mod ironic, că indivizii ar putea fi nevoiți să facă dușuri reci pentru a menține eficacitatea acestei metode contraceptive! În plus, siguranța substanțelor chimice utilizate în blocaj va trebui să fie evaluată mai atent înainte ca această metodă să poată fi încercată la bărbați, în special atunci când substanțele chimice ar putea fi lăsate la locul lor timp de mai multe luni sau ani. Prin urmare, va trebui să se evalueze efectul prelungit al substanțelor chimice asupra trompelor care transportă spemele. În consecință, vor trece mulți ani până când această abordare va fi testată vreodată la bărbați, dar studiul este încurajator, deoarece cercetările progresează pentru a dezvolta metode de contracepție non-hormonale la bărbați.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend