Vindecarea lentă a rănilor? Posibil deficit de vitamina C


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cei mai frecvenți factori de risc pentru deficiența de vitamina C sunt dieta săracă, alcoolismul, anorexia, bolile psihice grave, fumatul și dializa.

În timp ce simptomele unei deficiențe severe de vitamina C pot dura luni de zile până să apară, există câteva semne subtile la care trebuie să fiți atenți.

Deoarece deficiența de vitamina C încetinește rata de formare a colagenului, aceasta face ca rănile să se vindece mai încet.

Cercetările au arătat că persoanele cu ulcere cronice de picior care nu se vindecă au o probabilitate semnificativ mai mare de a avea un deficit de vitamina C decât cele fără ulcere cronice de picior.

În cazurile severe de deficit de vitamina C, rănile vechi se pot chiar redeschide, crescând riscul de infecție.

Vindecarea lentă a rănilor este unul dintre cele mai avansate semne de deficiență și, de obicei, nu se observă decât atunci când cineva a avut deficiență timp de mai multe luni.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend