Despre virusurile care infectează bacterii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Bacteriofagii sunt virusuri care infectează bacterii. Cunoscuți și sub numele de fagi (care provin din cuvântul rădăcină „phagein” care înseamnă „a mânca”), acești viruși pot fi găsiți oriunde există bacterii, inclusiv, în sol, adânc în scoarța pământului, în interiorul plantelor și animalelor și chiar în oceane. Oceanele dețin unele dintre cele mai dense surse naturale de fagi din lume.

Bacteriofagul T4

Bacteriofagul T4 este un virus care infectează bacteriile cunoscute sub numele de E. coli, unul dintre cele mai studiate tipuri de bacterii din domeniul biologiei moleculare. Deoarece infectează E. coli, oamenii de știință pot aplica ceea ce știu deja despre bacterii și pot folosi bacteriofagul T4 pentru a studia virusurile și modul în care acestea infectează și se reproduc în interiorul celulelor.

Bacteriofagul T4 aparține unei familii de virusuri cunoscute sub numele de fagi T, denumiți și fagi litici, deoarece lizează și ucid întotdeauna celula bacteriei gazdă.

Au un cap cunoscut sub numele de capsidă care conține ADN ca material genetic. Coada bacteriofagului include teaca cozii, placa de bază și fibrele cozii, care sunt formate din diferite proteine. Fibrele cozii lungi sunt folosite de bacteriofag pentru a se atașa de bacterie, iar virusul își introduce materialul genetic în interiorul celulei gazdă pentru a începe procesul de replicare. Bacteriofagul folosește celula gazdă pentru a se replica și a produce mai mulți bacteriofagi.

Atunci când bacteria este lizată, virusurile nou-fabricate sunt eliberate pentru a infecta alte E. coli și pentru a repeta ciclul din nou.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend