Vitamina C ajută la prevenirea deficienței de fier


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Fierul este un nutrient important care are o varietate de funcții în organism. Este esențial pentru fabricarea celulelor roșii din sânge și pentru transportul oxigenului în tot corpul.

Suplimentele de vitamina C pot ajuta la îmbunătățirea absorbției fierului din alimentație. Vitamina C ajută la transformarea fierului care este slab absorbit, cum ar fi sursele de fier pe bază de plante, într-o formă mai ușor de absorbit.

Acest lucru este util mai ales pentru persoanele care urmează o dietă fără carne, deoarece carnea este o sursă majoră de fier.

De fapt, simplul consum de 100 mg de vitamina C poate îmbunătăți absorbția fierului cu 67%.

Prin urmare, vitamina C poate ajuta la reducerea riscului de anemie în rândul persoanelor predispuse la deficiență de fier.

În cadrul unui studiu, 65 de copii cu anemie ușoară prin deficit de fier au primit un supliment de vitamina C. Cercetătorii au constatat că suplimentul singur a ajutat la controlul anemiei lor.

Dacă aveți un nivel scăzut de fier, consumul mai multor alimente bogate în vitamina C sau administrarea unui supliment de vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de fier din sânge.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend