Vitamina C poate ajuta la gestionarea tensiunii arteriale ridicate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Aproximativ o treime dintre adulți au tensiune arterială ridicată.

Tensiunea arterială ridicată vă expune riscului de boli de inimă, principala cauză de deces la nivel mondial.

Studiile au arătat că vitamina C poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale atât la cei cu tensiune arterială ridicată, cât și la cei fără tensiune arterială ridicată.

Un studiu pe animale a constatat că administrarea unui supliment de vitamina C a ajutat la relaxarea vaselor de sânge care transportă sângele de la inimă, ceea ce a contribuit la reducerea nivelului tensiunii arteriale.

Mai mult, o analiză a 29 de studii la om a constatat că administrarea unui supliment de vitamina C a redus tensiunea arterială sistolică (valoarea superioară) cu 3,8 mmHg și tensiunea arterială diastolică (valoarea inferioară) cu 1,5 mmHg, în medie, la adulții sănătoși.

La adulții cu tensiune arterială ridicată, suplimentele de vitamina C au redus tensiunea arterială sistolică cu 4,9 mmHg și tensiunea arterială diastolică cu 1,7 mmHg, în medie.

Deși aceste rezultate sunt promițătoare, nu este clar dacă efectele asupra tensiunii arteriale sunt pe termen lung. Mai mult, persoanele cu tensiune arterială ridicată nu ar trebui să se bazeze doar pe vitamina C pentru tratament.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend