Vizitele la psihiatrie și la urgențe cresc în timpul lunii pline – mituri demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Miturile despre efectul lunii asupra comportamentului uman au existat cel puțin din Evul Mediu, dar știința nu susține folclorul lunii pline. De exemplu, un mit popular afirmă că vizitele la psihiatrie de urgență cresc în preajma lunii pline. Dar nu este așa.

Un studiu realizat în 2005 de cercetătorii de la Clinica Mayo a analizat câți pacienți s-au prezentat la un departament de urgență psihiatrică între orele 18:00 și 6:00 dimineața pe parcursul mai multor ani. Cercetătorii nu au găsit nicio diferență statistică în ceea ce privește numărul de vizite la urgențe psihiatrice în cele trei nopți din jurul lunii pline față de alte nopți din ciclul lunar.

Și nici vizitele obișnuite la camera de urgență nu sunt mai frecvente în timpul lunii pline. În 1996, cercetătorii de la Universitatea Northwestern au examinat 150.999 de înregistrări ale vizitelor la camera de urgență la un spital din suburbii. Studiul lor nu a constatat nicio diferență semnificativă între numărul de vizite în timpul lunii pline față de celelalte nopți.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend