Yoga pentru pierderea în greutate: Beneficii dincolo de arderea caloriilor


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă aveți probleme în a pierde în greutate în ciuda eforturilor constante, acest lucru se datorează faptului că obezitatea este o boală complexă cu multe cauze. Un istoric familial de probleme de greutate poate face mai probabil ca să aveți aceleași probleme de gestionare a greutății. O dietă bogată în alimente ultraprocesate, zahăr și grăsimi și sedentarismul contribuie, de asemenea, la creșterea în greutate. Stresul și luptele cu sănătatea mintală, inclusiv medicamentele pentru tratarea anumitor afecțiuni psihice, somnul slab și schimbările hormonale, sunt toți factori care contribuie și mai mult la creșterea în greutate.

Există multe modalități de a combate excesul de greutate, dar nu există o singură soluție. Dacă încercați să pierdeți sau să vă mențineți greutatea, poate doriți să încercați yoga. Există cercetări bune care arată că yoga vă poate ajuta să gestionați stresul, să vă îmbunătățiți starea de spirit, să reduceți alimentația emoțională și să creați o comunitate de sprijin, toate acestea putând ajuta la pierderea și menținerea greutății.

Yoga vă poate ajuta, de asemenea, să ardeți calorii, precum și să vă creșteți masa și tonusul muscular. Yoga poate reduce durerile articulare, ceea ce, la rândul său, vă permite să faceți mai multe exerciții fizice și să vă intensificați activitățile zilnice. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii ale yoga.

Yoga vă poate ajuta să gestionați stresul care poate avea un impact asupra creșterii în greutate

Yoga este derivată din cuvântul sanscrit yuj, care înseamnă să unești corpul, mintea și emoțiile. Este o practică holistică minte-corp care îmbunătățește multe dintre cauzele creșterii în greutate.

Unii oameni pot experimenta stresul ca durere fizică sau privare de somn, sau poate fi psihologic și poate provoca sentimente de anxietate și agitație. Stresul duce la o creștere a hormonului cortizol. Cortizolul crește grăsimea abdominală, scade masa musculară, provoacă pofta de alimente bogate în grăsimi și zahăr și, astfel, poate duce la obezitate.

Yoga poate scădea nivelul de stres și de cortizol, îmbunătățește starea de spirit, scade anxietatea și depresia, îmbunătățește somnul și ameliorează afecțiunile cronice, cum ar fi hipertensiunea și diabetul, reducând nevoia de medicamente care pot cauza creșterea în greutate.

Yoga nu este un plasture pentru excesul de greutate, dar poate acționa asupra cauzelor care stau la baza acestuia. Beneficiile sale se extind dincolo de ecuația calorii-in contra calorii-out.

Yoga poate îmbunătăți atenția legată de comportamentele alimentare
Cei mai mulți dintre noi care poftesc la înghețată după ora 21:00 sau nu se pot opri din mâncat chipsuri de cartofi știu că aceste comportamente ne afectează șansele de a pierde în greutate. Știm cu toții că a mânca legume, cereale integrale, proteine slabe etc. este bun pentru sănătatea și greutatea noastră. Deși aceste cunoștințe sunt necesare, ele par insuficiente pentru a ne ajuta să ne ținem de planurile noastre de alimentație sănătoasă.

Unul dintre beneficiile yoga este acela că îmbunătățește atenția asupra corpului și conștientizarea senzațiilor corporale. Acesta este motivul pentru care yoga este numită “meditație în mișcare”. Cercetările arată că nu trebuie să faceți meditație așezată formală pentru a beneficia de beneficiile mindfulness ale yoga.

Prin îmbunătățirea atenției, yoga scade alimentația emoțională, mâncatul din cauza stresului și mâncatul compulsiv. Aceste obiceiuri ne sabotează eforturile de pierdere în greutate și pot provoca o spirală negativă de vinovăție și rușine, ceea ce duce adesea la renunțare.

Un studiu publicat în 2015 a arătat că practicarea yoga a dus la o alimentație mai sănătoasă, inclusiv la un consum mai mic de grăsimi și la o creștere a consumului de legume și cereale integrale.

Concluzia: cel mai bun plan de dietă este cel pe care îl puteți respecta pe termen lung, iar prin îmbunătățirea atenției, yoga vă poate ajuta să faceți alegeri alimentare mai sănătoase.

O comunitate de yoga vă poate oferi acceptare și sprijin
Să mergi la o sală de sport poate fi intimidant și poate provoca sentimente de neapartenență pentru unele persoane cu corpuri mai mari. În schimb, cultura yoga întruchipează bunătatea, sprijinul și acceptarea de sine.

Profesorii de yoga și practicanții avansați pot servi drept modele și pot inspira studenții mai noi să aibă un stil de viață mai sănătos. Cercetările arată că rețelele sociale influențează comportamentele care afectează greutatea. Rețeaua de yoga încurajează comportamentele pozitive pentru sănătate, iar apartenența la o astfel de comunitate poate face o diferență semnificativă pentru pierderea în greutate. Acest tip de comunitate poate fi greu de găsit în cazul altor tipuri de exerciții fizice.

Practicanții ar trebui să caute un mediu sigur și confortabil. Un grup de yoga primitor vă poate ajuta să vă îmbunătățiți stima de sine și încrederea în sine. Găsiți un studio local care se simte hrănitor și nu copleșitor, cu alți practicanți la același nivel de exercițiu. Profesorii îi pot ajuta pe începători sau pe cei cu limitări fizice prin modificarea pozițiilor. S-ar putea să trebuiască să încercați câteva clase diferite înainte de a găsi un instructor sau o clasă care să vă placă. Nu renunțați după primul!

Dacă nu găsiți un studio local, există întotdeauna opțiuni online pe YouTube și Instagram, cu clase de toate nivelurile. Există instructori care înțeleg cum este să ai o mărime mai mare, iar faptul că au o atitudine incluzivă și de afirmare a corpului arată că yoga nu este doar pentru “oamenii slabi”. Unii împărtășesc povești inspirate despre cum yoga i-a ajutat să depășească propriile lupte cu greutatea, depresia și mâncatul compulsiv. Dacă sunteți începător, luați în considerare înscrierea la o provocare scurtă pentru a vă dedica practicii.

Beneficiile yoga sunt universale – indiferent de forme și greutate. Poate dura săptămâni sau luni pentru a stabili o practică de yoga, iar practica frecventă este esențială pentru beneficii de lungă durată.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Informează-te mai mult

Articole suplimentare

Send this to a friend