Zahărul creează dependență?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Zahărul oferă creierului o stimulare mai puternică decât cocaina, potrivit unui studiu.

Dacă zahărul dă de fapt dependență sau nu, este un lucru controversat. Mănâncând prea mult din acesta, totuși, se produc unele dintre efectele dependenței. Un aliment dulce de la prânz te poate ajuta să treci peste starea de somn după masa de prânz, dar este urmat de un o scădere brutală a cantității de energie după aceea.

Acesta este corpul tău care răspunde la zahăr cu o explozie rapidă de energie pe care nu o poate susține. Zahărul oferă creierului o recompensă atât de puternică încât depășește chiar cocaina în acest sens, potrivit unui studiu.

Este posibil ca zahărul să nu fie singurul aliment care imită comportamentul de dependență. Când strămoșii căutau în savană pentru orice mâncare pe care o găseau, creierul lor era programat să se lumineze când ceva dulce, sărat sau uleios le atingea buzele. Corpul tău nu este diferit. Diferența este mediul – Acum aceste alimente sunt peste tot! Dar creierul tău încă experimentează o plăcere intensă atunci când mănânci aceste alimente, făcându-le greu de rezistat.

Mai bine înlocuiești din SHOP o prăjitură cu o carte bună.

Creierul tău pe combustibil de glucoză

Zahărul alimentează fiecare celulă din creier. Creierul tău vede, de asemenea, zahărul ca pe o recompensă, ceea ce te face să-ți dorești mai mult. Dacă mănânci adesea mult zahăr, întărești această recompensă, ceea ce poate face dificilă încălcarea obiceiului.

Semne ale unei dependențe de zahăr

Spre deosebire de multe alte tulburări ale consumului de substanțe sau constrângeri comportamentale, dependența de zahăr este adesea ușor de observat. Cele mai clare semne ale dependenței de zahăr implică consumul de cantități mari de alimente sau băuturi îndulcite. Individul poate mânca în mod constant, poate mânca pentru a combate plictiseala și poate deveni hiperactiv. Putem vorbi chiar despre pofta de zahăr după experiențe de viață stresante sau iritante, asemenea poftei de fumat.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend