Zincul face ca răceala să dispară mai repede?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

S-a vorbit mult despre administrarea de zinc pentru răceli de când un studiu din 1984 a arătat că suplimentele de zinc au împiedicat oamenii să se îmbolnăvească la fel de mult. De atunci, cercetările au scos la iveală rezultate amestecate despre zinc și răceli.

Recent, o analiză a mai multor studii a arătat că pastiluțele sau siropul de zinc au redus durata unei răceli cu o zi, în special atunci când sunt luate în termen de 24 de ore de la primele semne și simptome ale răcelii.

Cele mai multe răceli sunt cauzate de un tip de virus numit rinovirus, care se dezvoltă și se înmulțește în pasajele nazale și în gât (sistemul respirator superior). Zincul poate acționa prin împiedicarea înmulțirii rinovirusului. De asemenea, poate împiedica rinovirusul să se instaleze în membranele mucoase ale gâtului și nasului.

Zincul poate fi mai eficient atunci când este administrat sub formă de pastilă sau sirop, ceea ce permite substanței să rămână în gât și să intre în contact cu rinovirusul.

Dar analiza recentă nu a ajuns să recomande zincul. Niciunul dintre studiile analizate nu a avut suficienți participanți pentru a îndeplini un standard ridicat de dovadă. De asemenea, studiile au folosit diferite doze de zinc și preparate (pastile sau sirop) pentru diferite perioade de timp. Prin urmare, nu este clar care ar fi doza eficientă și programul de tratament.

Zincul – în special sub formă de pastilă – are și efecte secundare, inclusiv greață sau un gust neplăcut în gură. Multe persoane care au folosit spray-uri nazale cu zinc au suferit o pierdere permanentă a mirosului. Din acest motiv, medicii avertizează împotriva utilizării unor astfel de spray-uri.

În plus, cantitățile mari de zinc sunt toxice și pot provoca deficiență de cupru, anemie și afectarea sistemului nervos.

Deocamdată, cel mai sigur este să discutați cu medicul înainte de a lua în considerare utilizarea zincului pentru a preveni sau a reduce durata răcelilor.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend