Ziua Mondială Fără Tutun


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

„Aproape 60% dintre consumatorii de tutun din întreaga lume vor să renunțe la fumat, dar doar 30% din populația globală are acces la servicii de calitate responsabile de ajutor pentru renunțarea la fumat”, a spus OMS pe site-ul său.

În fiecare an, pe 30 mai, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) respectă Ziua Mondială Fără Tutun pentru a răspândi conștientizarea cu privire la pericolele consumului de tutun. Ziua ia o importanță mai mare anul acesta, deoarece țările din întreaga lume se luptă cu coronavirusul (Covid-19), o boală respiratorie. Pentru acest an, OMS a lansat o campanie, „Ia-ți angajamentul să renunți”, pentru a marca ziua.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

În timpul lansării campaniei, aceasta a îndemnat toate țările să se implice prin crearea de medii fără tutun, oferind oamenilor informațiile, sprijinul și instrumentele de care au nevoie pentru a renunța definitiv. De asemenea, a spus că pandemia Covid-19 a dus la schimbarea de mentalitate a milioane de consumatori de tutun, care doresc acum să renunțe.

În prezent, doar 23 de țări oferă servicii complete de ajutor pentru renunțarea la fumat, a menționat, de asemenea. În ultimii doi ani, multe studii au indicat faptul că fumatul și mestecatul tutunului pot crește substanțial impactul negativ asupra sistemului imunitar al pacienților cu Covid-19. “Tutunul afectează negativ sistemul imunitar și afectează funcția pulmonară, făcând utilizatorii mai vulnerabili la apariția infecțiilor respiratorii, cum ar fi răcelile, gripa, tuberculoza, pneumonia, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)”, a declarat Dr. Vikas Maurya, director de pneumologie la Spitalul Fortis din Delhi. „Covid-19 este o boală infecțioasă care atacă în principal plămânii, iar consumul de tutun continuă să fie una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea publică, în special în acest timp”, a mai spus el.

Potrivit datelor publicate pe site-ul OMS, tutunul ucide în fiecare an peste 8 milioane de oameni din întreaga lume. Dintre acestea, peste 7 milioane de decese sunt rezultatul consumului direct de tutun, în timp ce aproximativ 1,2 milioane sunt rezultatul expunerii nefumătorilor la fumatul pasiv, a informat, de asemenea, pe site-ul său web. În timp ce fumatul de țigări este cea mai comună formă de consum de tutun în întreaga lume, există și alte produse sub a căror formă se poate consuma acesta.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend