Ziua Mondială Fără Tutun


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

„Aproape 60% dintre consumatorii de tutun din întreaga lume vor să renunțe la fumat, dar doar 30% din populația globală are acces la servicii de calitate responsabile de ajutor pentru renunțarea la fumat”, a spus OMS pe site-ul său.

În fiecare an, pe 30 mai, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) respectă Ziua Mondială Fără Tutun pentru a răspândi conștientizarea cu privire la pericolele consumului de tutun. Ziua ia o importanță mai mare anul acesta, deoarece țările din întreaga lume se luptă cu coronavirusul (Covid-19), o boală respiratorie. Pentru acest an, OMS a lansat o campanie, „Ia-ți angajamentul să renunți”, pentru a marca ziua.

În timpul lansării campaniei, aceasta a îndemnat toate țările să se implice prin crearea de medii fără tutun, oferind oamenilor informațiile, sprijinul și instrumentele de care au nevoie pentru a renunța definitiv. De asemenea, a spus că pandemia Covid-19 a dus la schimbarea de mentalitate a milioane de consumatori de tutun, care doresc acum să renunțe.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


În prezent, doar 23 de țări oferă servicii complete de ajutor pentru renunțarea la fumat, a menționat, de asemenea. În ultimii doi ani, multe studii au indicat faptul că fumatul și mestecatul tutunului pot crește substanțial impactul negativ asupra sistemului imunitar al pacienților cu Covid-19. “Tutunul afectează negativ sistemul imunitar și afectează funcția pulmonară, făcând utilizatorii mai vulnerabili la apariția infecțiilor respiratorii, cum ar fi răcelile, gripa, tuberculoza, pneumonia, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)”, a declarat Dr. Vikas Maurya, director de pneumologie la Spitalul Fortis din Delhi. „Covid-19 este o boală infecțioasă care atacă în principal plămânii, iar consumul de tutun continuă să fie una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea publică, în special în acest timp”, a mai spus el.

Potrivit datelor publicate pe site-ul OMS, tutunul ucide în fiecare an peste 8 milioane de oameni din întreaga lume. Dintre acestea, peste 7 milioane de decese sunt rezultatul consumului direct de tutun, în timp ce aproximativ 1,2 milioane sunt rezultatul expunerii nefumătorilor la fumatul pasiv, a informat, de asemenea, pe site-ul său web. În timp ce fumatul de țigări este cea mai comună formă de consum de tutun în întreaga lume, există și alte produse sub a căror formă se poate consuma acesta.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend