Recomandările zilei în SHOP-ul oficial
Avem MARE nevoie de coerență între medici!

Avem MARE nevoie de coerență între medici!


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

🔹 Știu mulți medici absolut minunați, cadre auxiliare la fel, dar zău că avem nevoie de puțină ordine!

Nu ai cum, ca medic de familie, să fii antivaccinist. Nu ai cum! Nu ai cum ca medic de orice specializare de altfel să fii împotriva vaccinurilor. Să nu se supere colegii bine pregătiți pe mine, dar eu am cel puțin 200 de mesaje cu medici care s-au opus vaccinării și oamenii nu mai știau ce să facă.

Nu ai cum ca medic de familie să trimiți pacientul la UPU pentru că acesta a făcut adenopatie după vaccin! Nu ai cum! Înseamnă că ar trebui să repeți medicina, îmi pare rău.

Nu ai cum la centrul de vaccinare să-i spui omului că nu-i faci boosterul și antigripal în aceeași zi, că trebuie o lună între ele! Nu ai cum!

Nu ai cum să trimiți omul cu apixaban acasă, că e anticoagulat și nu-i faci vaccinul! Nu ai cum! Iei un ac subțire, dai indicații omului, vaccinul se face fără probleme. Cum să trimiți omul acasă?

Nu ai cum să-i spui omului că nu-i faci rapelul, că trebuie să treacă 3 luni de la boală! Nu ai cum! Vaccinul se poate face și imediat după terminarea izolării.

Nu ai cum să trimiți omul acasă pentru că are o cură de antibiotic. Nu ai cum! Antibioterapia nu interferează cu nimic cu vaccinul!

Nu ai cum să-i spui omului că nu poate face vaccinul pentru că are o boală autoimună! Nu ai cum! Bolile autoimune nu reprezintă contraindicații pentru vaccinare Covid.

Nu ai cum ca ginecolog să-i zici gravidei să nu facă vaccinul, când el e ferm recomandat în sarcină!

Și mai sunt din păcate multe exemple pe care oamenii mi le-au trimis. Oameni ce vor să se vaccineze și o pot face, dar se lovesc de medici sau asistenți care fie nu au informația corectă, fie se încăpățânează să rămână în niște convingeri stupide!

Și nu e nevoie să se revolte nimeni! Că e o realitate. Asta nu înseamnă că sunt eu nemernic și mă iau de ceilalți medici. Asta înseamnă că avem nevoie de ordine și coerență, de respectarea ghidurilor oficiale, de mesaje clare pentru oameni. Altfel ne batem joc de ei.

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că poți face 3 lucruri formidabile:

1. Am introdus pachetele cu cărți în SHOP - au reduceri foarte mari și Transport Gratuit. Te bucuri de cărți utile și susții activitatea mea!

2. Mai jos ai un modul pentru înscrierea la newsletter. Este gratuit și primești pe email 1 newsletter/săptămână cu informații prețioase, toate scrise de mine.

3. Nu uita să dai mai departe articolele pe Facebook, email, whatsapp. Copiezi linkul și postezi pe Facebook. E simplu și contează enorm pentru o educație de calitate.

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Send this to a friend