De ce nu vei reuși niciodată în viață

DUBLĂ LANSARE! 2 CĂRȚI NOI - 36% reducere ai autograf de la autor

Să nu te superi pe mine. Rolul meu, în acest material, nu e să te umilesc, să-ți răpesc și ultima fărâmă de speranță, ci să-ți deschid larg ochii. Pentru că, vezi tu, eu am dat-o-n bară. Grav de tot. Și mi-ar plăcea să nu faci la fel.

Viața are plusuri și minusuri. Cu ce vrei să începem? Hai să punem plusurile: e frumoasă, ai ocazia să călătorești, iubești de câteva ori, întâlnești oameni interesanți. Ar mai fi unele plusuri, dar cred că te-ai prins. Să trecem la minusuri: e și urâtă, pierzi oameni, trebuie să muncești ca să te întreții, iubirea aduce la pachet și suferință, poți experimenta episoade de depresie, te chinui cu găsirea unui sens, poți fi lovit din toate părțile. La naiba, pare că sunt mai multe minusuri. În realitate, viața nu e despre plusuri și minusuri, ci despre cum interpretezi tu totul. Da, viața e o interpretare. A ta.

Te chinuie gândul că nu ai găsit un sens profund? Abandonează căutarea. Te vei prinde la momentul oportun. Ești singur de o bucată mare de timp? Nu-i nicio tragedie. Lucrurile se vor așeza când te aștepți mai puțin. Vânezi fericirea și nu o găsești? Fericirea nu e starea în care tu crezi că ești fericit. Începi să pierzi oameni din jurul tău? Așa curge timpul. Ai recunoștință, bucură-te când ei sunt încă lângă tine, profită de orice clipă.

Dacă te simți captiv în gânduri excesive, ai toate riscurile să eșuezi lamentabil în viață. E clar că ceva nu faci bine. Și nu ți-o spun cu superioritate sau aroganță, ci din unghiul omului care a căzut, s-a dat cu capul de toți pereții, a făcut cunoștință cu eșecul, a fost la un pas să pună punct (da, suicid). Cu toate acestea, acum am depășit totul. Mă simt un alt om. Văd lucrurile altfel. Sunt pregătit să rezolv un milion de chestii. Vreau să ajung la 60-70-80-90 de ani și să nu-mi pară rău când mă uit în urmă.

O luăm pe rând. Vei eșua lamentabil în afaceri dacă nu începi naibii una. Dacă aștepți să se alinieze toate planetele, să iasă Mercur din retrograd, să se alinieze și chakrele, nu vei face nimic niciodată. Mi-au luat trei ani până am avut curajul să fondez prima companie (Readers Do Good). Îmi făceam prea multe griji. Dar cum mă voi descurca? Cum voi găsi angajați? Cum voi convinge oamenii să cumpere ceva de la mine? Cum voi plăti taxele? De unde voi lua materiale? Eram copleșit. Într-o zi m-am apucat de treabă și, cu încercări, cu greșeli, acum am ajuns la un nivel acceptabil, în care stăpânesc lucrurile și nu mă mai sperie aproape nimic. Am învățat enorm. Nu regret nimic. Mă pregătesc să mai fac o companie, ca o nouă provocare. Setez noi obiective și seturi de acțiuni pentru a ajunge acolo. Abia aștept (dacă nu avem entuziasm e mai greu să facem ceva).

Vei eșua lamentabil în viață dacă nu vei avea grijă de tine. Da, sunt medicul acela care preferă să consulte oameni sănătoși, care au grijă de ei. Mă înfioară câte boli evitabile văd. La naiba, ai grijă de tine. Nu are nimeni în locul tău. Ai grijă ce mănânci, mișcă-te, dormi bine, cultivă-te, fă o plimbare pe la soare, comunică cu cei dragi, meditează. Ține-ți un mediu care să te ferească de obiceiurile negative și să te împingă la cele pozitive. Alege-ți în jur oameni care să te impulsioneze la evoluție, nu să te tragă în jos sau în obiceiuri negative. Dacă nu pui în ordine aceste capitole, șansele să reușești în viață sunt tot mai mici.

Vei eșua lamentabil dacă nu-ți faci o listă cu visurile tale și nu tragi tare pentru a împlini totul. Da, pe drum vei pierde motivația. Te vei plictisi. Dar continuă! Nu vine nimic peste noapte, ci greu, greu, greu. Nu te aștepta să ai succes în afacere din primul an. Nu te aștepta să ai corpul perfect după prima lună la sală. Nu te aștepta să ai viața ideală după o săptămână de schimbări pozitive. Păstrează picioarele pe pământ, ai umilință și nu uita că lucrurile bune se construiesc greu.

Vei eșua din plin dacă-ți păstrezi obiceiul de a gândi excesiv. Ce am spus mai sus – nu te mai gândi la orice chichiță înainte să începi o afacere. Nu te mai gândi la orice aspect înainte să devii producător de conținut pe rețelele sociale (sunt alții mai slab pregătiți intelectual care-ți fac cu mâna din mașini scumpe, pentru că ei au gândit mai puțin, dar au ACȚIONAT). Nu te mai gândi la orice punct posibil negativ înainte de o relație de iubire. Nu te mai consuma cu orice piedică înainte să scrii o carte. Fă-o. Eu am scris zece cărți (șapte de adulți și trei de copii). Știi ce? Cărțile mele nu sunt niște capodopere. Dar am muncit la ele și am crezut în misiunea mea cu educația pentru sănătate. Și nu regret nimic.

Vei eșua lamentabil dacă vei cheltui prostește. De multe ori cheltuim bani pe care nu-i avem. Încercăm să ne validăm social. Să impresionăm alți oameni. Oamenii care vor fi cu adevărat impresionați vor fi de personalitatea noastră, nu de haine, mașini, case. Dacă avem ce povesti, dacă ne comportăm simplu și frumos, dacă suntem empatici, oamenii care contează ne vor iubi. Poți investi în cărți, călătorii, evenimente, lecții de învățare. E ok. Taie banii pentru haine, mâncat mâncare nocivă, cumpărat obiecte. Scoate-ți din cap ideea că trebuie să tragi ca un rob pentru a-ți lua o mașină și o casă, pentru că așa are lumea. Tu nu ești lumea. Ieși din tipare și concentrează-te pe viața ta. Dacă ai 150.000€, nu trebuie să-i dai pe toți pe un apartament, când poți da 400€ pe o chirie, iar de bani investești în mai multe proiecte ce-ți pot aduce după un timp 1.000.000€. Apoi îți poți lua și casă, pentru că vei avea de unde. Sau poți sta cu chirie, nu e nicio rușine. E vorba de priorități. În caz că vă întrebați, nu am casă și nici mașină. Și nu-mi pasă de ce zic ceilalți despre mine.

Vei eșua lamentabil dacă te vei gândi excesiv la tine, la binele tău. O afacere este despre valoarea adusă celorlalți. Când vei aduce valoare, vor veni și banii. Uite, noi dăm cărțile la reduceri spectaculoase (în SHOP sau mai jos), practic doar asigurăm continuitatea proiectului, pentru că pentru mine cărțile sunt niște vehicule, mă interesează să trimit valoare oamenilor și știu că voi câștiga mai târziu, din alte surse, nu din cărți. Dacă te implici în anumite proiecte pentru a ieși tu la lumină, greșești. Ajută oamenii. Dezinteresat. Rupe din timpul tău, din cunoștințele tale. Lucrurile ți se vor întoarce când te aștepți mai puțin.

Vei eșua lamentabil dacă nu comunici. Poți rezolva majoritatea lucrurilor dacă vorbești deschis. Poți rezolva probleme în iubire. Poți rezolva probleme în afaceri. Poți rezolva probleme psihice. Trebuie doar să te deschizi.

Ești foarte aproape de a reuși în orice capitol al vieții. Timpul zboară. Poți lăsa anii să se ducă. E treaba ta. Dar dacă ajungi la 60-70-80-90 de ani și, privind în urmă, vei avea o mulțime de regrete, vei rămâne cu ele. Dacă te hotărăști azi că nu vrei să eșuezi lamentabil, apucă-te să repari măcar punctele pe care le-am amintit mai sus. Apoi, nu uita să te abonezi la newsletter-ul pe care-l trimit o dată pe săptămână și-n care îți trimit mai multe articole și sfaturi de viață. Sunt deja peste 50.000 de oameni înscriși. Găsești modulul de înscriere mai jos.

Ceea ce construim apare greu. E nevoie de acțiuni repetate iar și iar, până devin automate, veritabile obiceiuri. Dar va merita din plin, crede-mă pe cuvânt.

V.

Investește în ce contează cu adevărat. În tine. îți recomand cărțile din SHOP

-55%

Adio, zahăr!

24,90lei
-58%

Cartea femeii sănătoase

3
22,90lei
-58%

Dieta Perfectă

30
22,90lei
-56%

Jurnalul unui medic tânăr: Dragă suflet

8
21,90lei
-57%

O altă poveste de iubire

18
23,90lei
-57%

Sănătatea inimii pe înțelesul tuturor

23
23,90lei
-57%

Să-ți pui o dorință

12
23,90lei
-51%

Medicina povestită pe înțelesul tuturor

565
21,90lei
-57%

Culorile uitării (mic tratat despre memorie)

14
23,90lei
-57%

Dragă inimă, ediție aniversară

27
23,90lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare