Prânz sănătos: Somon la cuptor cu legume


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă ai rămas în pană de idei pentru prânz și îți dorești ceva rapid de preparat, sugestia mea e un medalion de somon sălbatic cu legume la abur!

Gătitul la abur e una dintre cele mai bune metode de a găti, deoarece aproape orice aliment se poate prepara așa, mai nou existând inclusiv opțiunea de a “prăji ” cu abur, fără a utiliza mai mult de o ligură de ulei și fără temperaturi foarte înalte deci fără a distruge nutrienții din alimente și fără produși toxici sau care afectează digestia.

Acest tip de a prepara alimentele e unul din cele mai puțin agresive modalități de a găti, păstrându-se multe din vitaminele care s-ar distruge prin fiert, inclusiv vitamina C care se păstreaz ă în peste 60% din concentrație, versus orice altă metodă de a găti.

Farfuria mea de prânz a fost:

– 200 g medalion de somon sălbatic
– 200 g legume: fasole verde, broccoli, morcov, dovlecel, roșii cherry
-condimente : sare, piper, usturoi și coajă de lămâie deshidratată

*nu am mai folosit ulei deoarece somonul e deajuns de gras și am gătit legumele împreună cu somonul, la abur.

Am folosit un somon sălbatic, deoarece e mai sănătos decât cel de avacultură și are mai mulți nutrienți. Dacă vrei să afli de ce, citește și acest articol.

Prânzul meu a avut 396 kcal, 41 g de proteine, 19 g de grăsimi ( doar grăsimi bune), 9 g de carbohidrați și 5 g de fibre. E ideal pentru o femeie. Pentru un bărbat puteți adăuga 200 g de orez integral fiert, paste sau couscous.

Această farfurie e o bună opțiune de cină pentru un bărbat, iar pentru o femeie e suficient să înjumătățiți somonul.

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend